Joi,
01.12.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

6 din 49 – Examenul de primire în avocatură nu e noroc. ”Am studiat între 8 și 10 ore pe zi. Și chiar mai intens”

6 din 49 – Examenul de primire în avocatură nu e noroc. ”Am studiat între 8 și 10 ore pe zi. Și chiar mai intens”

Anul acesta doar șase candidați din Sibiu au promovat examenul de primire în profesia de avocat, din 49 prezenți la test. Cei care au promovat spun că examenul din acest an a fost și mai dificil decât în anii anteriori și că este nevoie de foarte multă muncă pentru a deveni stagiar.

Din cei șase candidați din Sibiu care au promovat, trei s-au aflat în primii 15 în baza rezultatelor făcute publice de Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților – Brașov. Aldea Bianca-Ioana a obținut 80 de puncte, Lupea Alexandra Maria a obținut 76 de puncte și Dăncăneț Octavian 75 de puncte, în condițiile în care punctajul maxim la INPPA Brașov a fost de 85 de puncte.

Turnul Sfatului a stat de vorba Octavian Dăncăneț pentru a afla cum s-a văzut examenul din perspectiva unui proaspăt absolvent și cât de dificil este să devii avocat în ziua de astăzi.

”Personal, mi s-a părut un examen greu, mai greu ca în anii anteriori, dar a fost un examen echilibrat, în sensul că subiectele formulate au urmărit să verifice mai mult decât capacitatea de memorare a unui simplu text de lege sau al unui paragraf dintr-un tratat de specialitate. Au fost numeroase întrebări care au avut caracter aplicativ, formulate sub forma unor mici spețe, care să pună accent pe o anumită problemă din materia respectivă, pentru a se putea verifica capacitatea de transpunere în practică a celor învățate”, a explicat Octavian Dăncăneț.
El a continuat spunând că exigențele pentru tânăr avocat sunt tot mai mari, ceea ce face ca serviciile pe care acesta le va oferi pe urmă să fie de calitate.

img_1388-2

”Am observat că se tinde la o creștere a gradului de dificultate de la an la an, subiectele devenind din ce în ce mai complexe, apropiindu-se de nivelul concursului de intrare în magistratură. Este nevoie de un examen obiectiv și riguros conceput, deoarece persoanele care apelează la un avocat au nevoie ca acesta să fie bine pregătit pentru a le putea apăra interesele în cel mai bun mod posibil, piața avocaturii fiind una concurențială, iar un avocat bine pregătit este în măsură să facă față cerințelor justițiabililor, precum și cerințelor magistraților”, a spus tânărul stagiar.
În concluzie, Octavian Dăncăneț arată că este nevoie de foarte multă muncă pentru a promova examenul și recomandă absolvenților de Drept să înceapă pregătirea cu mult timp înainte de examen.
”Am început pregătirea pentru acest examen din timpul facultății, în paralel cu pregătirea examenelor de an și a examenului de licență. După absolvirea facultății a urmat o perioadă de pregătire intensă, cu timpul de studiu alocat între 8 și 10 ore pe zi, iar în perioada de dinainte de examen acest ritm de învățat a fost mult mai intens pentru a putea folosi timpul rămas cât mai eficient și a putea recapitula de mai multe ori întreaga materie de examen. Am considerat că perseverența este cheia succesului și am învățat într-un ritm susținut”, a concluzionat Octavian Dăncăneț.
În comparație cu rezultatele din acest an, în 2015 Sibiul a avut șase candidați promovați din 48 de înscriși, iar în 2014 doar doi din 64 înscriși.

Sursa foto generală

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Olingpia Gafosdea

Acum 5 ani

.....firești-ma Doamni di prostu' cu buchisala, ca di hai'lalti n-am a ma tiemi....
Raspunde

...

Acum 5 ani

Aș vrea să te văd pe tine, care vorbești tot pe contrasens! Câte pagini ai citit în viața ta?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus