Sâmbătă,
24.09.2022
Cer Senin
Acum
9°C

Moș Nicolae a venit și la persoanele nevoiașe din Sibiu. Prin “Magazinul Gratis” al Crucii Roșii

Moș Nicolae a venit și la persoanele nevoiașe din Sibiu. Prin “Magazinul Gratis” al Crucii Roșii

În această dimineață la ușa sediului Crucii Roșii Filiala Sibiu se formase coadă. Zeci de persoane nevoiașe așteptau cu nerăbdare să prindă câteva articole de îmbrăcăminte sau încălțăminte gratis. Au venit și din localități de lângă Sibiu pentru a primi ceva nou de sărbători din “Magazinul Gratis” organizat de voluntarii Crucea Roșie.

Organizatorii au anunțat că cea de-a II-a ediție a evenimentului va începe la ora 10. Însă multe persoane nu au mai avut răbdare și s-au așezat la rând încă de la ora 9. Unii au venit chiar din Orlat ca să primească ceva haine groase pentru iarnă.   “Am venit din Orlat să-mi caut niște lucruri pentru mine, niște pantaloni, sau chiar un palton. A venit frigul, și nu am ceva foarte gros. Acum, că vin sărbătorile îmi doresc și eu să pun ceva nou pe mine, ” spune Victoria.

crucea-rosie-magazin

O bunică vrea să le facă un cadou nepoțeilor săi, însă posibilitățile materiale reduse o împiedică să facă asta. Totuși, femeia a găsit soluția și a venit la Crucea Roșie să caute  ceva să le pună în ghetuțe.

„Am patru nepoței acasă. Și nu am posibilitatea să le cumpăr nimic de Moș Nicolae. Pentru ei am venit, să le caut ceva”, spune femeia.
O altă femeia, dar mai tânără, spune că nu caută ceva anume, dar se bucură de ceea ce a găsit.  „Nu caut ceva anume. Orice, de îmbrăcat să fie. Sunt lucruri destul de drăguțe aici”, spunea ea.

Voluntarii au pregătit totul din timp, au așezat hainele pe umerașe ca fiecare să găsească ceea ce are nevoie. Au pregătit multe hăinuțe de copii, jucării, vase, încălțăminte, un televizor sau fier de călcat.

„La 9:30 când am venit nu am putut să deschid ușa ca să putem intra. Sunt puțin dezamăgită pentru că unii au luat cu brațul, apoi au mers afară și le-au aruncat pe scări. Avem și cărți, dar se pare că nu au nevoie de ele. Cred că a avut un succes mai mare decât prima ediție, a știut mai multă lume. Noi voiam să intre pe rând, ca să poată să treacă pe la toate să își aleagă ceea ce au nevoie. Dar nu s-a putut, a fost foarte multă lume. Le-am oferit și niște felicitări realizate de elevii de la Școala Gimnazială “Nicolae Iorga”. În seara asta vine Moș Nicolae și ne-am gândit că le vor face o bucurie celor mici atunci când o să le pună în ghetuțe. Dar am găsit câteva și aruncate la coș”, spune Rodica Vâcă, voluntar Crucea Roșie.

crucea-rosie-invitatie-magazin

În prima zi lucrătoare a fiecărei luni va avea loc acest “Magazin Gratis” la sediul din strada Xenopol nr.1 unde persoanele vulnerabile pot veni să-și aleagă articolele necesare de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

alzara

Acum 5 ani

LA MULTI ANI,NICOLAE,NICUSOR,NICOLETA!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus