Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

TSTV, Raluca Turcan. ”Pentru foarte mulți politicieni, aceste alegeri reprezintă chiar libertatea lor individuală”

TSTV, Raluca Turcan. ”Pentru foarte mulți politicieni, aceste alegeri reprezintă chiar libertatea lor individuală”

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, susține că în situația în care după alegerile parlamentare PSD va reuși să creeze o majoritate în parlament, președintele Klaus Iohannis riscă să fie suspendat din funcție. ”Sunt și motive de ordin local care ar trebui să-i determine pe sibieni să meargă la vot, pentru că România are în momentul de față un președinte sibian. Putem avea la 100 de ani de la Marea Unire un președinte sibian și există din păcate un mare pericol care poate să marcheze destinul României dacă PSD câștigă alegerile. Acest pericol este legat de suspendarea președintelui și concomitent cu suspendarea președintelui o avalanșă de măsuri care de fapt să întoarcă România în anii 90 și să răstoarne un sistem democratic consolidat care părea ireversibil”, a declarat Turcan.

Candidatul PNL Sibiu pentru un loc în Camera Deputaților a argumentat dorința PSD de a-l suspenda pe președinte vorbind despre libertatea justiției. ”Vă dau un argument pentru care spun asta. De când a ajuns președinte, Klaus Iohannis a făcut un lucru pe care nici un alt președinte nu l-a realizat, a lăsat justiția să funcționeze liberă și am văzut condamnați pentru corupție politicieni la nivel înalt, oameni care păreau intangibili. Acești politicieni nu sunt singuri, ei au o rețea uneori chiar și transpartinică de susține re reciprocă și de apărare a intereselor lor individuale. Pentru foarte mulți aceste alegeri reprezintă chiar libertatea lor individuală pentru că dacă justiția va funcționa în continuare ei riscă să ajungă ă dea socoteală și atunci, această îndârjire a lor de a-și apăra interesele personale e atât de puternică, încât dacă vor avea majoritate parlamentară, vor încerca să scape de președinte. Acest președinte cât a fost la Sibiu a apărat interesele Sibiului, iar de când este președinte a apărat interesele cetățeanului și nu a corupților”, a mai spus liderul PNL Sibiu.

Legat de programul electoral promovat de social-democrați, Raluca Turcan îl consideră halucinant. ”Din păcate pentru noi PSD riscă să fie crezut. Așa pare, că este un program solid cu cifre multe, scrise la televizor, dara dacă te uiți ce scrie, te ia durerea de cap. Dublarea pensiilor și a salariilor începând cu 1 ianuarie 2017. Cine-i crede? TVA de 18%, scutirea de impozit pentru toți medicii, dacă nu mă înșel. Stimularea, asta mi s-a părut cea mai halucinantă, stimularea mediului de afaceri dar cotă progresivă de impozitare. Adică tu îi spui omului de afaceri că-l ajuți dar când e să-i impozitezi veniturile, îl impozitezi progresiv. Un amalgam de promisiuni, fără nici un fel de logică”, a mai spus deputatul PNL.

Întreaga emisiune o puteți vedea aici:

https://youtu.be/angoFbYzLrE

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

MULLER

Acum 7 ani

Miorita” partidelor” Pe-un picor de plai, Pe o gura de rai, Iata vin in cale, Se cobor la vale Trei partide de miei Cu trei smecherei. Unu-i , PSD-ist Unu-i PNL-ist Si unu-i USR-ist Iar cel PNL-ist Si cu cel USR-ist , Mari,se vorbira, Si se sfatuira Pe l-apus de soare Ca sa mi-l omoare Pe cel PSD-ist Ca e mai comunist. Dar cea mioara Cu lana portocalie De tei zile -ncoace Gura nu-i mai tace, Turcana laie, Laie bucalaie, Ori esti bolnavioara, Ori esti mafiota
Raspunde

alzara

Acum 7 ani

Măi raluka ,nu coborî ştacheta campaniei la nivelul expd !1. Imunitatea parlamentară nu ate legătură cu justiţia ; 2.independenţa justiţiei funcţionează sub ORICE guvern . Chiar nu găseşti argumente plauzibile ! Hai ,USR !
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, scroafa-i moarta in coteț deja, iar tanti a si inceput sa ne arate pisica!?....
Raspunde

Cristian

Acum 7 ani

Eu votez cu PMP !
Raspunde

Cl. Anul Politic

Acum 7 ani

După ce ați tăiat salarii și pensii și ați desființat spitale, mai aveți tupeul să țineți discursuri, tovarăși de la PDL, fugiți la PNL ca să rămâneți la putere ?
Raspunde

Excalibur

Acum 7 ani

Mai ales pentru Maria sa Base,mentorul tau...
Raspunde

eu

Acum 7 ani

vreti la putere sa continuati ce ati facut pana acum . ati furat v-ai votat privilegii si v- ati angajat rudele pri tot felul de functii.
Raspunde

Oups

Acum 7 ani

Sunt membru PNL de ani buni, din cauza doamnei Turcan si a eternului candidat Cazan voi vota....USR!! Si stiu cel putin alti 20 de membrii PNL care vor face asta!!
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Neni si nene, cred ca putem dedica aceasta înfrângere a PNL-ului si-a USR-ului fără șanse de-a greși liderilor de partid de la centru si din teritoriu, precum si a politicilor acestor lideri...Așteptam reformarea "dreptei" desi am dubii ca sunt capabili de asa ceva....
Raspunde

Morgana

Acum 7 ani

Puteti sa-i multumiti lui Johannis si Ciolos pentru scorul obtinut in alegeri. Gorghiu e doar o marioneta ridicola. Sibiul face nota discordanta in tara dar nu este nici meritul Ralucai, nici al PNL su nici al lui Werner. Sibienii pur si simplu nu voteaza cu PSD.
Raspunde

Morgana

Acum 7 ani

Constat ca d-na Turcan este foarte preocupata de Sibiu. Din pacate nu are nici o legatura cu orasul nostru doar ca aici a proptit-o bine Stolojan.
Raspunde

Alesia

Acum 7 ani

Sa spuna public implicarea in firma Soma ,afacerea familiei turcan???????.Daca nu sa dezminta. Turcan nu este pnl este PDL clar! Foarte departe de PNL.La sibiu nu a castigat turcana ci pnl. Intamplarea a facut ca a fost adusa de stolo!!!!!!si pusa in fruntea listei. Pacat ca nu au avut loc alitii care meritau. Ea este o traseista!!!!!!!
Raspunde

Constantin Baiculescu

Acum 7 ani

PNL trebuie sa revina la matca adevarata,cu liberalii adevarati-care nu s-au aliat cu jivinele basoide.Sa nu mai persiste ambitii de partid nerealiste...ALDE E!(sîc).
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus