Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Peste 100.000 de români au votat în străinătate, majoritatea optând pentru PNL şi USR

Peste 100.000 de români au votat în străinătate, majoritatea optând pentru PNL şi USR

Majoritatea celor 106.038 de români din diaspora care au votat la alegerile parlamentare de duminică, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central la închiderea procesului de vot, au optat pentru PNL şi USR, cele două formaţiuni având ambele un scor de peste 25 % fiecare, atât la Cameră, cât şi la Senat.

Conform rezultatelor provizorii, PSD a primit între 10 şi 10,5 % din voturile diasporei pentru Senat şi Camera Deputaţilor, transmite news.ro.

În Canada au votat 1200 de români, în timp ce în SUA şi-au exercitat dreptul de vot aproape 2000 de români.

Cei mai numeroşi votanţi au fost cei din Republica Moldova, peste 30.000.

Conform datelor BEC, în Republica Moldova au votat 30.005, în Italia - 14.337, Spania - 11.297, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord - 9.231, Germania - 5.935, Franţa - 3.626, Belgia - 2.830, Ungaria - 1.992, Austria - 1.822, Portugalia - 270.

În ansamblu, votul în străinătate s-a desfăşurat pe durata a 35 de ore.

Votul la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor a debutat în străinătate la Auckland, Noua Zeelandă, sâmbătă la ora 20.00, ora României (ora 7.00 ora locală).

Raportat la fusul orar din România, procesul electoral din străinătate s-a încheiat luni, 12 decembrie, la ora 7.00 (ora României), pe Coasta de Vest a SUA (secţiile de vot de la Los Angeles, Sacramento, Seattle, San Francisco, Las Vegas şi Portland) şi la Vancouver în Canada.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

O sibiancă

Acum 7 ani

100000! Trist dar adevărat. Absurd de puțin! Din toată lumea s-au strâns puțin peste capacitatea unui stadion de fotbal! Dacă pe românii din țară îi interesează așa de puțin să schimbe România, probabil și cei din străinătate au depus armele.Cu votul de ieri am impresia că speranța milioanelor de români de a se întoarce în România s-a spulberat! Au plecat dintr-un motiv,sperând că odată se vor întoarce, când în România se va schimba ceva. Dar se pare că în România nu se va schimba nimic! Am obosit să demonstrăm întregii lumi că România merită mai mult, că are valori și frumuseți! Votând ,după 27 de ani,aceleași persoane care au adus țara noastră pe ultimele locuri, am demonstrat că ne e bine așa și că nu vrem schimbare! Acum să sperăm doar să nu fie mai rău, dacă se poate mai rău de-atât!
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! "Nenea" frumoasa teorie..."Am" plecat afara sperând ca-n România se va schimba ceva...Cine sa schimbe Moș Craciun? Eh, pentru unii anul acesta "Moșul" a venit mai repede...Poate, pentru ceilalți, peste patru ani...
Raspunde

unu din avrig

Acum 7 ani

Treaba este ca in strainatate nu puteai sa votezi doar cu buletinul trebuia sa ai si acte valabile precum ca locuiesti in tara respectiva
Raspunde

Sile

Acum 7 ani

plus ca se doreste crearea unei baze de date cu toti pentru introducerea unor taxe suplimentare in ciuda acordurilor de dubla impozitare...nu s-a inghesuit lumea la vot...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus