Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Ultima sută de metri la Teatrul Gong. Spectacole despre iubire și curaj

Ultima sută de metri la Teatrul Gong. Spectacole despre iubire și curaj

Magia poveștilor germane cu păpuși și actori la vedere. Asta va aduce finalul de an la Teatrul Gong din Sibiu. Acolo, joi, 15 decembrie, de la ora 18, se va prezenta spectacolul în limba germană „Max und Moritz”, urmat de „Hansel și Gretel”, în limba română, duminică, 18 decembrie, de la ora 11.

Cele două producții care vor încheia programul de spectacole din acest an vor fi prezentate e asemenea, de la ora 10:00, în timpul săptămânii, în circuit închis, exclusiv pentru grupuri organizate din grădinițe.

O poveste în versuri

„Max și Moritz” este povestea în versuri a doi băieți insuportabili, obraznici, care și-au pus în cap să se amuze terorizându-i pe cei din jurul lor. Refractari la ordine și disciplină, la cumințenie, ei sunt în permanent război cu toată lumea, cuvântul respect fiind total necunoscut lor. Povestea extrem de inventivă a fost scrisă și ilustrată cu mult umor negru de Wilhelm Busch în 1865. Spectacolul creat de Mirela Bucur povestește cu umor și măiestrie cele șapte pozne ale celor doi năzdrăvani care pun la cale fel de fel de farse cunoscuților lor. Astfel mătușa Bolte rămâne fără găini, croitorul Tap intră la apă și se îmbolnăvește rău de tot de nu-l mai vindecă decât fierul de călcat, cofetarul rămâne fără prăjituri și dascălul Lampel fără pipă, iar unchiul se trezește sub mulțimi de cărăbuși. Mama celor doi îi aleargă, disperată, neștiind cum să le mai vină de hac, însă, în cele din urmă, timpul le pune capac. Spectacolul de la Sibiu este prezentat în limba germană, are o durată de aproximativ 45 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Un spectacol despre iubire și curaj

Cei mici pornesc într-o aventură fascinantă spre casa de turtă dulce din pădurea fermecată în povestea lui Hänsel și a lui Gretel. Adaptarea scenică în maniera teatrului de animație concentrează acțiunea și transmite un mesaj despre iubire și curaj. Doi frați sunt puși la încercare atunci când mama vitregă îi alungă de acasă. Solidaritatea și inventivitatea le vor fi de folos pe acest drum al maturizării.

„A spune povești este o bucurie! A vedea ochii micilor și marilor spectatori încântați de imaginile scenice și de personajele care prind viață în spectacol este o speranță”, a declarat Oana Leahu, regizorul spectacolului.

Intrarea publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului de miercuri până vineri între orele 11:00 - 18:00, sâmbăta între orele 10:00 - 18:00, duminica între orele 10:00 - 14:00 sau online prin teatrulgong.ro și eventim.ro sau în rețeaua Orange și Librăria Humanitas din Sibiu. Prețul unui bilet este de 7 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online sau în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Cititescu

Acum 7 ani

Alina Micu si "suta de metri"! Ce scoala a facut generatia asta de "atlete" din presa?!! Cine le-o fi invatat sa inlocuiasca "limba de lemn" cu limba de beton?! Mai Alinuta, mai repeta ce ai invatat la fizica - nu la educatie fizica - ca sa nu scri cumva ca Dorel a alergat pe o distanta de 14 secune in 100 de metri... ca sa vada ce spectacole sunt la Teatrul Gong!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus