Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
2°C

„Iată, vin colindători” la Sibiu

„Iată, vin colindători” la Sibiu

Atmosfera sărbătorilor de iarnă este adusă mai aproape de sibieni prin colindele vechi și obiceiurile specifice Transilvaniei, Crișanei și Moldovei prin spectacolul „Iată, vin colindători”, ce va avea loc joi, 15 decembrie, de la ora 18, la Cercul Militar.

De ani buni, la Sibiu, Spectacolul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun „Iată, vin colindători!” propune o incursiune în lumea satului tradițional românesc în miez de iarnă, adresându-se grupurilor de colindători și ansamblurilor folclorice din țară.

La spectacolul din acest an vor participa Grupul tradițional din Curciu, Grupul tradiţional din Sadu, Marcel Părău şi Grupul tradițional din Retiş, Călin Brăteanu și Grupul tradițional „Ceata de la Boroaia” - Suceava, Ansamblul Folcloric „Codrenii Bihorului” - Bihor, Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor” - Sibiu, Clasa de canto a Școlii Populare de Arte și Meserii „Ilie Micu” Sibiu, Traian Stoiță, Camelia Cosma Stoiță, Adriana Anghel, Mariana Anghel, Alina Pinca, Alina Bîcă, Viorica Telcean, Nelu Albu, Daniel Rosalim, Cristian Pomohaci.

Colinde specifice Sibiului - „Acum am văzut lumina”, „În orașul Viflaim”, „Iosif și Maria” – și personajele de poveste, capra, Moșul și Baba ale alaiului urătorilor din Bucovina aduc farmecul vremurilor de altădată, când întreg satul îmbrăca portul popular și nu era casă care să nu primească vestea Nașterii Domnului sau pe cea trecerii într-un nou an.

Intrarea se face pe bază de invitație, ce se poate procura, gratuit, în limita locurilor disponibile, de la recepția Cercului Militar Sibiu, în zilele de 13 şi 14 decembrie 2016, între orele 10.00 – 18.00.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus