Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Împărțeala ”banilor de Crăciun” în județ: aproape egal, să ajungă la toată lumea

Împărțeala ”banilor de Crăciun” în județ: aproape egal, să ajungă la toată lumea

Ca în aproape fiecare an, decembrie aduce primarilor din județ nu doar cheltuieli cu brazii și luminile festive, ci și bani la buget repartizați de Consiliul Județean. Și tot la fel ca în fiecare an, CJ împarte banii în mod egal, fie că e vorba de municipiul Sibiu ori comuna Hoghilag.

Anul acesta, sumele defalcate din TVA și din impozitul pe venit colectate de către ANAF și repartizate de către CJ Sibiu însumează 3,18 milioane de lei. Pentru a le împărți, CJ Sibiu a aplicat o matematică simplă: întreaga sumă a împărțit-o la 64, adică la numărul de unități teritorial-administrative din județul Sibiu. Împărțeala egală a fost, însă, modificată în cazul a trei comune, care au primit mai mult decât altele. Pentru paupera primărie din Ațel au fost alocate 96.000 de lei, în vederea plății arieratelor pe care le înregistra la finele lunii trecute. Iar pentru primăriile din Brăteni și Biertan au fost repartizați față de media rezultată alți 97.000 de lei. În cele două localități, se arată într-un raport al CJ Sibiu, Direcția de sănătate publică a avertizat că ”apa nu este bună de băut”. Iar din acești bani suplimentari, cele două primării ar trebui să își achiziționeze sisteme de tratare a apei potabile.

În rest, tuturor celorlalte municipii, orașe și comune din județ, CJ le-a alocat câte 46.000 de lei. Banii trebuie cheltuiți rapid, în cursul acestui an, pentru achitarea arieratelor, pentru proiecte de infrastructură care necesită cofinanțare sau pentru diferite programe de dezvoltare regională.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus