Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Turcan: Nu avem acum o propunere de premier. Cioloş rămâne prima opţiune, dar trebuie cineva care să unească dreapta

Turcan: Nu avem acum o propunere de premier. Cioloş rămâne prima opţiune, dar trebuie cineva care să unească dreapta

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, la Cotroceni, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că liberalii nu au propus în acest moment un premier, ci aşteaptă să vadă cum se poziţionează celelalte formaţiuni. Dacian Cioloş rămâne ”prima opţiune”, dar PNL este ”realist” şi consideră că va fi nevoie de un prim-ministru care să unească dreapta, transmite news.ro.

”Nu suntem în măsura de a face o propunere de premier, aşteptăm rezultate consultărilor. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă, dacă partidele îşi exprimă public interesul de a servi cetăţeanul, deci în momentul de faţă nu avem o propunere de premier, dar dacă ar fi să ajungem în situaţia de a face propunerea de premier, cu siguranţă va fi un om integru, implicat, pentru care să vorbească faptele", a spus Turcan.

”Vom urmări ce se întâmplă cu partidele care se clamează de dreapta şi vom vedea dacă se ajunge în acea poziţie. (...) Dacă vom ajunge în situaţia de a propune premier, bineînţeles că Cioloş va fi prima opţiune, dar suntem oameni realişti şi am ajunge să propunem premierul dacă s-ar face o coaliţie de dreapta, deci trebuie să fie o persoană care să poată strânge partidele de dreapta", a spus Turcan.

consultari iohannis turcan PNL

Ea a reiterat ceea ce a spus înainte de consultări, şi anume faptul că un prim-ministru condamnat penal ar fi un semnal ”extrem de negativ”, atât în exterior, cât şi în interior.

”PNL consideră că am anula toate eforturile instituţionale făcute până acum dacă în fruntea Guvernului României ar fi propusă o persoană condamnată penal. Ar fi un semnal extrem de negativ atât pentru cetăţenii acestei ţări, cât şi pentru partenerii noştri internaţionali. La masa negocierilor trebuie să stea persoane care nu sunt vulnerabile, care nu au slăbiciuni şi pot să decidă pentru interesul cetăţenilor acestei ţări”, a mai spus Turcan.

Preşedintele interimar al PNL i-a transmis şefului statului şi faptul că PSD începe discuţiile pentru conduita politică pentru următorii patru ani cu ”o mare fraudă de încredere în rândul cetăţenilor” şi că liberalii consideră că programul economic al PSD nu este sustenabil.

”Este surprinzătoare rapiditatea cu care PSD îşi abandonează programul de guvernare şi principiile asumate în campania electorală. Sunt oameni de afaceri, sunt investitori care şi-au făcut planuri pe noul Cod Fiscal şi cu gândul spre reducerea sau eliminarea taxei pe construcţii speciale. În acelaşi timp, programul de guvernare al PSD mai ascunde şi renunţarea la cota unică de impozitare şi trecerea spre cota progresivă, ceea ce va afecta profund mediul economic şi va genera cu siguranţă creşteri de taxe şi impozite”, a mai spus Raluca Turcan.

foto presidency.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

9 comentarii

ana

Acum 7 ani

Un inceput bun si promitator! Felicitari Raluca Turcan!
Raspunde

Ciobanu

Acum 7 ani

Pai de dreapta se autointituleaza PNL si ALDE. USR nu are doctrina clara, prin afirmatiile lui Nicusor Dan. Ce a mai ramas? PMP? UDMR?
Raspunde

Ion

Acum 7 ani

Poate nu înțeleg eu...ce treaba are PNL. Ul sa propună premier??? I.a întrebat cineva...au câștigat cumva alegerile...chiar nu înțeleg. Ce declarații sint astea??? Pai asa putea spune ca încă PNL nu a propus un candidat pt președinția ONU. Era mai...interesant
Raspunde

biscuite-n dungă

Acum 7 ani

Don'șoară nu-i așa că vă doare-n cur de Csoloș și pe Csoloș îl doare de voi? Acum vă zbateți să-i găsiți o coaliție majoritară lu' nea Băse în drumul lui către Palatul Victoria, iar în curând nea Dragnea cel degrabă tremurător în fața dosarelor vă va face o bucurie. Să fie treaba treabă pân' la capul ăla de unde se împute peștele.
Raspunde

baba

Acum 7 ani

Ati nebunit doamna Turcan nici nu sau incheiat enumararea voturilor si deja va grabiti sa il repuneti pe Ciolos prim ministru ? Deja ati calcat voi PNL o lege . Iar Ciolos a fost cel mai prost prim ministru pe care l-a avut Romania . Cum puteti sa il propuneti pe Basescu , ati anuntat aseara . A fost rau ca presedinte de ce va ganditi numai la buzunarele voastre ?
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! "Nenea" Uca, încă nu ne-ati lămurit: corect e sa spui Cioloș sau cSoros?....
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, pentru a uni "dreapta" cel mai potrivit n-ar fi Manequin, asta asa, pentru echilibrarea "balantei" sa nu mai spuna nimeni, ca doar "stânga" are penali....Si poate asa, reușim si "noi" sa câștigam alegerile....
Raspunde

alzara

Acum 7 ani

Ce penibila adunatura de idioti a mutalaului iohi de ieri,Caragiale e copil mic pe langa astia,pai cum plm sa consulti partidele perdantilor,loserilor inainte ca BEC sa finalizeze oficial votul din 11 decembrie? cam cat de bou poti fi? Radeau ca idiotii acolo botoxata din Botseni,hotul hotilor din Arad si mutalaul 6 case giratoriu de Sighii...vai de viata lor de penibili,de rasul curcilor mon cher!
Raspunde

alzara medic Sibiu

Acum 7 ani

Să înţelegem că participanţii la o eventuală coaliţie majoritară ( deci legitimţ ) nonpsd ( nu - mi place anti45% din electoratul activ !) poate impune PNL+USR abandonarea stindardului ? Cine să fie atotschimbătorul ,ALDE ,UDMR ,PÎMP,16 "minoritari " ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus