Zeci de spectacole și nume extraordinare din toate colțurile lumii. Așa se arată ediția din acest an a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Iubirea va fi tema sub care se va desfășura a 24-a ediție a festivalului, ce va avea loc între 9 și 18 iunie.
Cel mai important festival al artelor spectacolului din România și totodată al treilea din Europa, FITS, reușește să adune în fiecare an unii dintre cei mai valoroși artiști naționali și internaționali.
„Programul pentru festival este aproape gata”
Ediția din 2017 promite nume importante și spectacole de neuitat, toate sub tema iubirii. Constantin Chiriac, președintele festivalului speră să pună biletele în vânare încă din luna aprilie.
„Suntem într-o perioadă a lumii plină de tulburări, plină de dușmănii de agresiuni, de terori, de migrații, de nenorociri. Și atunci, am considerat important să readucem în discuție ce înseamnă iubirea sub toate aspectele. Avem nevoie mai mult ca oricând de acest sentiment. Programul pentru festival este aproape gata, iar biletele le vom pune în vânzare mai devreme decât anul trecut. Vrem ca toți iubitorii de frumos, să poată să își rezerve un loc, să se poată bucura de această ofertă uriașă pe care o avem. Vor fi nume extraordinare, din toate țările lumii care vor veni cu spectacole la Sibiu”, spune președintele FITS, Constantin Chiriac.
Se caută voluntari la FITS
Pe lângă echipa TNRS și a profesorilor și studenților de la ULBS, din organizarea festivalului au făcut parte și voluntarii străini, un grup format din 21 de tineri din Japonia, Bulgaria, Coreea de Sud și Republica Moldova. Înscrierile programul de voluntariat continuă până la data de 1 februarie 2017. Așadar, cei interesați mai au două săptămâni în care pot afla mai multe informații despre Departamentele FITS și pot anunța că doresc să se implice completând formularul prezent pe pagina Programului de Voluntariat .
„Coordonatorii Programului de Voluntariat se ocupă de selecția și pregătirea voluntarilor, înainte de începerea festivalului. Seriozitatea și implicarea sunt răsplătite la final – conform Legii 78 din 2014, certificatul de voluntar constituie experiență profesională, iar acest certificat îi poate ajuta pe voluntari pe viitor, fie pentru a accesa o facultate din afara țării, fie la angajare, alături de experiența propriu-zisă”, explică reprezentanții FITS. Mai mult decât atât, din acest an, „vom dezvolta un program de voluntariat cu viitoarele Capitale Culturale Europene desemnate până în anul 2021 și cu țările care beneficiază de programul european Erasmus+, așa că cei implicați au șansa să cunoască voluntari internaționali din și mai multe țări”, adaugă reprezentanții FITS.
Peste 300 de participanți prin Bursa de spectacole
Odată cu festivalul are loc și Bursa de spectacole care reunește anual, peste 300 de participanți din întreaga lume, de la agenții de impresariat artistic și ONG-uri, până la instituții de stat și companii independente. Acestea se întâlnesc la Sibiu pentru a stabili conexiuni în vederea realizării unor posibile parteneriate viitoare. Evenimentul are loc în fiecare vară, din a patra și până în penultima zi a Festivalului, anul acest având loc între 12 și 17 iunie. Din agenda FITS fac parte și conferințele speciale ce au loc pe durata întregului an. Vineri, 3 februarie, de la ora 18:00, la Librăria Habitus, Constantin Chiriac va fi în dialog cu artistul Dan Perjovschi.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Dan Perjovschi , Constantin Chiriac , Festivalului Internaţional , Republica Moldova , Libraria Habitus , Capitale Culturale Europene , Coordonatorii Programului
Vizualizari: 2360
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Adina
Acum 3 ore
Trancau
Acum 4 ore
Adi
Acum 4 ore
Chiorul
Acum 4 ore
Barosanu