Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

Bradul de 6.000 de euro al Sibiului e ”bucățit” în lați

Bradul de 6.000 de euro al Sibiului e ”bucățit” în lați

Achiziționat de Primăria Sibiu cu 28.000 de lei, fără TVA, bradul de Crăciun din Piața Mare a Sibiului a fost tăiat în cursul zilei de miercuri.

Reprezentanții administrației locale spun, însă, că bradul de Crăciun nu se va pierde. ”Trunchiul arborelui urmează să fie valorificat de către Serviciul de Administrare a Parcurilor și Zonelor Verzi. Din acesta se vor fabrica acei lați care susțin și protejează pomii tineri plantați în oraș”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei Sibiu.

Bradul a fost achiziționat în noiembrie anul trecut, în urma unei proceduri de achiziție, de la Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt R.A. din Brașov. În cei 28.000 de lei, plus TVA, au fost incluse atât costul bradului propriu-zis, cât și costurile generate de recoltarea lui, transportul pe o distanță de aproximativ 200 de km și amplasarea acestuia în Piața Mare. Cel mai ridicat cost l-a generat transportul, susțin reprezentanții Primăriei.

Foto: Pagina de Facebook a Primăriei Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Bradu' Ardelean

Acum 5 ani

Risipă mioritică specifică. Acoperiți de hârtii și așa zise licitații aleșii românilor aruncă banul public fără probleme. 6 mii de euro un arbore din cea mai ieftină specie. 6000 o bucată!!! Metrul cub de rășinoase se vinde pe picior puțin peste 200 lei. Iar în privința transportului...dacă ofereau pe piața reală a transportatorilor 1000 de euro pentru un flintic de drum de Brașov era coadă la oferte. Dar SEAP-ul să trăiască și risipa!
Raspunde

PaulS

Acum 5 ani

Pentru Boul de mai sus. Sa calculezi valoarea unui arbore de dimensiunea asta raportat la pretul per metru cub din piata, este o dovada de cretinism. Fa-mi rost de un arbore de 1000m inaltime, din cea mai iefrina specie si promit ca iti platesc de 100 ori pretul pietei pe metru cub. Risipa exista, intr-adevar, dar nu de bani ci de arbori. E extrem de stupid sa taiem mii de brazi de dimensiunea asta in fiecare (orice orasel are) pentru a-l tine o luna impodobit. Cred ca se pot crea brazi artificiali care sa fie si mai aspectuosi si refolositi in fiecare an.
Raspunde

Bradu' Ardelean

Acum 5 ani

@PaulS. Ai o logică de pensionar bolnav. Scrie negru pe alb că transportul a generat cel mai mare cost. Acum fugi repede la Catena să vezi dacă au reduceri! P.S. Spune-mi te rog S-ul de după Paul de la ce vine? Poate ne întâlnim odată...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus