Joi,
24.09.2020
Partial Noros
Acum
16°C

”Alianță” PSD-PNL-UDMR pentru Mediaș

30 Ianuarie 2017 22:12

”Alianță” PSD-PNL-UDMR pentru Mediaș

Patru parlamentari sibieni, unul PSD, unul UDMR și doi PNL s-au întâlnit cu primarul Mediașului, Gheorghe Roman, pentru a stabili prioritățile orașului și felul cum pot ei contribui la realizarea lor. Partea teoretică a funcționat foarte bine și cu toții au realizat că principala problemă a municipiului este centura ocolitoare. ”Am vrut să le reamintesc problemele orașului și pe primul loc este centura Mediașului locuințele ANL dar avem și alte proiecte la diverse ministere care deși sunt cu valori mai mici sunt extrem de importante pentru municipiul Mediaș. Îi aștept să ne fie alături așa cum eu și cetățenii municipiului Mediaș le sunt alături pe întreaga mandatului”, a declarat primarul Gheorghe Roman.

Benedek: Am și propus cinci milioane de euro

Benedek Zacharie, deputat UDMR, susține că a propus un amendament la noul buget în care a trecut cinci milioane de euro pentru începerea demersurilor construirii centurii ocolitoare. ”Pentru noi localitatea Mediaș e cea mai importantă din județ, fiind singura unde din 1990, până azi, am avut consilieri locali. Mulțumesc administrației că a fost alături de comunitatea noastră și acum a venit și rândul nostru să facem ceva pentru comunitate. Am pregătit amendamentele la buget și unul dintre acestea se referă la începerea finanțării pentru centura Mediașului și am și propus o sumă cinci milioane de euro necesară pentru începutul lucrării”, a declarat deputatul, conform Nova TV.

Neagu: Suntem într-un an care ne dă sentimentul unui buget de stat bun

Liberalul Nicolae Neagu recunoaște că povestea centurii e veche, dar crede că se poate ajunge la un final. Fericit. ”Vom depune amendamente în speranța că vor fi acel cap de pod sau început de finanțare de lucrări nespectaculoase, necesare și mari pentru Mediaș. Povestea centurii e veche și totuși suntem într-un an care ne dă sentimentul unui buget de stat bun, și într-un buget de stat bun, așa cum este aclamat de cei care au acum guvernarea poate intra și începerea finanțării pentru centura Mediașului”, a declarat Neagu. Alături de acesta, la eveniment a participat și un alt parlamentar liberal: Constantin Șovăială.

Sitterli: PSD a înțeles mesajul domnului primar

Președintele interimar al PSD Sibiu, Ovidiu Sitterli, a declarat la rândul său că îi asigură pe medieșeni de tot sprijinul său și alk partidului pe care îl reprezintă. ”La început de drum, în această nouă calitate, îl asigur pe domnul primar, asigur Consiliul Local Mediaș, îi asigur pe cetățeni de tot sprijinul pentru ducerea acestor îndeplinirea obiectivelor. PSD a înțeles mesajul domnului primar și PSD vrea să asigure că e un partener al Mediașului, iar domnul senator Arcaș Viorel, care e medieșean, are susținerea partidului și mandatul de a duce la îndeplinire a tuturor obiectivelor orașului”, a spus și Sitterli.

Finanțare expirată acum opt ani

Cu un necesar investițional aproximat la 50 de milioane de euro, centura în lungime de aproape opt kilometri a rămas fără finanțare în anul 2009, după ce împrumutul acordat în acest sens de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare a expirat la finele lui 2009, fără ca lucrările să fie încredințate vreunei firme.

De atunci, CNADNR nici nu a lansat nicio altă procedură de achiziție a lucrărilor de execuție. Potrivit planurilor inițiale, termenul estimat de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Prima dată când s-au unit a fost degeaba

Deputații de Sibiu au avut o tentativă de a face front comun pentru un proiect și în precedentul mandat, însă fără succes. Atunci, majoritatea deputaților și senatorilor au semnat o interpelare prin care cerea Ministerului Transporturilor un zbor direct, operat de Tarom, pe ruta Sibiu – București. Petiția parlamentarilor a picat după ce conducerea companiei a explicat că ruta nu aduce suficienți călători. ”Nu am zburat niciodată cu avionul spre București de când sunt deputat. Am făcut un credit și mi-am luat mașină. De la începutul mandatului și până acum am 57 de mii de kilometri”, spunea în urmă cu doi ani fostul deputat PSD, Gheorghe Frăticiu.

 

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Li Tai

Acum 3 ani

Ha,ha! „Cinci parlamentari sibieni, unul PSD, unul UDMR și doi PNL s-au întâlnit cu primarul Mediașului” Deci 1+1+2=4 Benedek Zacharie, Nicolae Neagu, Ovidiu Sitterli. De fapt erau 3. Iar centura, era sa o faca „fostul deputat PSD, Gheorghe Frăticiu” care a sofat 57000 km datorita centurii nerealizate. No comment!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus