Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

FOTO - VIDEO Peste 12.000 de sibieni au cerut ”Respect” în stradă. Și nu renunță

FOTO - VIDEO Peste 12.000 de sibieni au cerut ”Respect” în stradă. Și nu renunță

Joi seară peste 12.000 de sibieni au ieșit din nou în stradă pentru a-și striga nemulțumirea. Au fost mai puțini decât miercuri, însă la fel de vocali și vehemenți. Sibienii nu se lasă până ce Guvernul nu va abroga ordonanța care dezincriminează abuzul în serviciu. Sunt deciși să iasă în stradă zi de zi și să ceară respect din partea aleșilor.

Traseul de joi a fost ceva mai scurt decât cel de miercuri, dar mesajul a rămas la fel de clar. La proteste vin foarte mulți studenți, dar și oameni în vârstă. Media este undeva la 30 de ani - 40 de ani. Coloana vertebrală a protestelor sunt sibienii din clasa de mijloc, cei care duc în spate economia Sibiului. Toți și-au dat întâlnire și mâine, înapoi în stradă.

Actualizare ora 01:30 Sibiul rezistă. Fotoreportaj de Silvana Armat

http://www.turnulsfatului.ro/2017/02/03/sibiul-rezista-protestul-de-aseara-in-imagini/

 

Actualizare ora 22:16

Piața Mare se golește rapid, au mai rămas doar câteva sute de oameni în acest moment. Sibienii se salută, își iau la revedere unii de la alții și anunță că se vor întâlni și mâine să protesteze. Protestul se apropie de final.

Actualizare ora 22:10

Numărul protestatarilor prezenți în Piața Mare începe să scadă. Tot mai mulți sibieni încep să plece acasă, deciși să revină și mâine la protest. În acest moment în piața mai sunt în jur de 5000 de oameni.

proteste

Actualizare ora 22:01

Protestatarii au strigat ”Fără violență!” și au lăsat jandarmii să ridice cele trei persoane care au aprins o fumigenă. Micul conflict s-a stins imediat și protestul continuă pașnic.

Actualizare ora 21:59

Cineva a aprins o fumigenă, de genul celor folosite de galeriile de fotbal pe stadioane. Gestul nu a fost bine primit de mulțime. ”Nu așa! Nu așa!” au strigat protestatarii către cel care a aprins fumigena.

petarda proteste

Jandarmii a intervenit imediat și au ridicat trei persoane.

Actualizare ora 21:47

În acest moment au ajuns peste 8.000 de oameni în Piața Mare și mulți alții continuă să vină de pe Bălcescu. Majoritatea celor care ajung în piață se prind într-o horă uriașă pentru care piața este neîncăpătoare.

Actualizare ora 21:39

Coloana de protestatari traversează bulevardul Nicolae Bălcescu și revine în Piața Mare. Sibienii nu au obosit și continuă să scandeze cu tărie.

Ținta scandărilor este în continuare PSD. ”Altă întrebare! Marș la închisoare!”, scrie pe o pancardă.

Actualizare ora 21:28

La întoarcerea spre centrul istoric manifestanții au făcut un nou popas în fața sediului PSD, unde au scandat împotriva partidului.

proteste

”O să vadă Dragnea ce poate țara asta!”, spune tânărul din imaginea de mai sus, care se arată neîncrezător în retragerea ordonanțelor sau căderea Guvernului.

Actualizare ora 21:19

Coloana de manifestanți a trecut de Piața Unirii și se îndreaptă către Piața Mare. Deși pe traseu mulți protestatari au plecat spre casele lor, numărul celor rămași în stradă rămâne în continuare la peste 12.000.

Actualizare ora 21:05

În fața farmaciei angajatele au ieșit în stradă să-și arate susținerea pentru protestatari.

proteste

Actualizare 20:24

Când au ajuns la intersecția străzilor Mihai Viteazu cu Iorga protestatarii au decis să se întoarcă spre centru și nu mai merg pe același traseu ca ieri. Un traseu mai lung prin Sibiu este plănuit pentru ziua de mâine.

Se strigă în continuare ”Hoții!” foarte energic.

Actualizare ora 20:13

Grupuri de sibieni ies din case și așteaptă coloana de manifestanți pe trotuar. Aceștia spun că sunt dezamăgiți de atitudinea Guvernului, de modul în care se iau deciziile și că vro să fie respectați.

Actualizare ora 20:10

Sibienii nemulțumiți de Guvern au ajuns pe Mihai Viteazu și continuă să protesteze în număr mare.

Actualizare ora 19:54

Numărul protestatarilor continuă să crească de la un minut la altul. Foarte mulți dintre cei prezenți au ieșit la proteste și zilele trecute. Au venit îmbrăcați mai gros și sunt pregătiți să înfrunte frigul. În curând coloana va intra pe Bulevardul Mihai Viteazu. ”Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”, strigă ei. Traficul pe Calea Dumbrăvii a fost restricționat complet. Numărul celor ieșiți la proteste depășește lejer 10.000.

Actualizare ora 19:44

Cel puțin 7000 de sibieni sunt în acest moment în stradă și protestează. Coloana se întinde de pe Calea Dumbrăvii până pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

Sibienii nu dau semne că au obosit și își strigă în continuare nemulțumirile față de deciziile Guvernului.

proteste

Actualizare ora 19:35

Coloana de protestatari a ajuns pe Calea Dumbrăvii, în vreme ce pe bulevardul Nicolae Bălcescu încă mai vin oameni din spate.

Numărul protestatarilor a trecut de 5000. Mulți sibieni se alătură coloanei de manifestanți pe parcurs.

proteste 1

Actualizare ora 19:25

Cei peste 4000 de protestatari s-au oprit pentru câteva minute în fața sediului PSD din capătul bulevardului Bălcescu. Aici s-a scandat ”Jos mâna de pe DNA!”. Unii protestatari au lăsat în fața sediului saci de gunoi.

proteste psd

Actualizare ora 19:22

Protestatarii oferă flori jandarmilor și forțelor de ordine care supraveghează protestul. O parte dintre jandarmi au oferit mai departe florile doamnelor prezente la protest.

jandarm proteste

Actualizare ora 19:14

În Piața Mare s-au adunat în jur de 3500 de protestatari și numărul lor este în creștere. Cei mai mulți scandează ”PSD, ciuma roșie!” și ”DNA, să vină să vă ia!”.

16492153_1737197332972892_331644178_o

Oamenii se pregătesc să plece în marș pe bulevardul Nicolae Bălcescu.

Actualizare ora 18:57

”Hoții!” este cea mai des întâlnită scandare.

Multi părinți au venit iarăși la proteste însoțiți de copii. "Nu avem de ce ne teme. Aici protestam pașnic, nu cu bâte", spune mama unui băiat de nici un an.
proteste
Protestatarii vorbesc despre scurtarea traseului de astăzi, astfel încât să-și conserve energia pentru zilele următoare.
Actualizare ora 18:45

Numărul protestatarilor din Piața Mare a depășit o mie. Oamenii scandează împotriva Guvernului și fluieră. Sibienii continuă să vină în piață din toate cartierele.

protest

Actualizare ora 18:22

La această oră în Piața Mare a Sibiului s-au strâns în jur de 400 de oameni, veniți să protesteze împotriva ordonanțelor de modificare a Codului Penal și Codului de procedură penală. Majoritatea sunt tineri și deocamdată stau dispersați în piață.

proteste proteste 1

Știre inițială:

La o zi după cel mai mare protest organizat în Sibiul postdecembrist, locuitorii orașului și zonelor învecinate sunt așteptați din nou în stradă, pentru a cere Guvernului anularea modificărilor aduse prin ordonanțe de urgență Codului penal și Codului de procedură penală.

”Scopul nostru principal și cel mai important în acest moment este suspendarea ordonanțelor. Demisia Guvernului face imposibilă suspendarea ordonanțelor până la numirea altuia nou. Un guvern interimar nu le va putea anula, iar acestea vor începe să producă efecte”, se arată pe pagina de Facebook prin intermediul căreia sibienii se mobilizează. Manifestarea are loc pe baza unui aviz emis de administrația locală, aviz valabil pentru fiecare seară până în 15 februarie. Traseul aprobat pentru aceste proteste este cel care reface marșurile din vremea protestelor de la finele anului 1989: Piața Mare – str. N. Bălcescu – str. Andrei Șaguna – Instituția Prefectului – str. A. Șaguna – Piața Unirii – Calea Dumbrăvii – b-dul Mihai Viteazu – str. Rahovei – str. Semaforului – str. Ștefan cel Mare – str. Bâlea – str. Hermann Oberth – str. Constituției – str. General Magheru – str. Avram Iancu – Piața Mare. Există, însă, posibilitatea ca traseul acesta să nu fie urmat în fiecare seară.

Sibienii sunt așteptați în Piața Mare începând cu ora 17:00.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

31 comentarii

Baba

Acum 7 ani

Altfel spus:'' Daca demisioneaza Guvernul am pus-o ! ''
Raspunde

MOSU

Acum 7 ani

Bine zis B A B A !
Raspunde

BABA

Acum 7 ani

OPINIA TA ASTEAPTA MODERARE !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

mamut

Acum 7 ani

Programul orelor de liniste, conform legii 61/1991 este de 22:00-8:00 si 13:00-14.00 .... cei care ati dat autorizatie de ce nu respectati legea ?!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

puiu stalcea

Acum 7 ani

Intreab-o amical pe incompetenta astrid fodor , prb ai si votat cu ea!?!
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, nu te mai agiata, sa nu patesti ceva! Sau daca totusi tii neaparat, fa-o, da' ...in liniste....
Raspunde

Un sibian

Acum 7 ani

Daca vrei liniste muta-te la tzara, sa te oblige primaru sa votezi cu sobolanii rosii!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Draguto, raman la fel,proasta satului(TS)!
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, se pare ca intr-adevar "persoana" mea deranjeaza! Asta inseamna ca-i de bine!...
Raspunde

parvu i.

Acum 7 ani

vb lui bunicu : bah copile, suntem neam de "cacao" ...asa am facut si in razboi, ne-am dus cu nemtii si ne-am intors cu rusii .
Raspunde

claudius

Acum 7 ani

vb lui bunicu : bah copile, suntem neam de "cacao" ...asa am facut si in razboi, ne-am dus cu nemtii si ne-am intors cu rusii .
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, vb lui bunicu: bah copile, suntem parvu i. claudius...
Raspunde

Lajumate

Acum 7 ani

Javrele latra..caravana trece.
Raspunde

politrucul

Acum 7 ani

Mai meretz mah acasa, ca n-avem pijamale pentru totz
Raspunde

Simina Petru

Acum 7 ani

Cand vad asa o miscare de oameni tineri speranta mea creste! Doar daca esti prost sau ai un interes poti gandi altfel.
Raspunde

Silviu

Acum 7 ani

BRAVO Sibiu, maine vin si eu!
Raspunde

manifestatnt

Acum 7 ani

Vunk - Vreau o tara ca afara https://www.youtube.com/watch?v=xOqOx-o5vP8
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Protesteanu

Acum 7 ani

Ce-mi place de sobolanii de la PSD. Aici simt si ei ca exista si isi dau like-uri intre ei. Bai baieti, maine sa va ridicati pachetele din fata usii de la sediu.
Raspunde

Gogo

Acum 7 ani

Sper că atunci când vei fi acuzat de vandalism sa nu beneficiezi de nici o ordonanță:-)
Raspunde

mama mare

Acum 7 ani

Daca vrei o tara ca afara atunci mergi la munca , creste-ti copii cum trebuie . Sfatuieste-i sa puna mana pe o carte in vacanta . Sa numai traga chiulul de scoala . Sa invete sa fie responsabil chiar si sa muncesti in vacanta . Dincolo no sa muncesti numai 8 ore si sa faci ce ai chef . Acolo trebuie sa respecti legile tarii respective . Aici in schimb faci ce vrei deci nu esti pentru a munci dincolo . Curtea Costitionala trebuie sa anuleze cordonata , asta nu sunt de acord .
Raspunde

TALIDA RUNCU

Acum 7 ani

Aceasta tara va fi salvata dupa ce va fi terminata constructia catedralei neamului...prost!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus