Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Radu Vancu la protestele din capitală: „La Sibiu, protestele sunt mai coagulate”

Radu Vancu la protestele din capitală: „La Sibiu, protestele sunt mai coagulate”

Printre sutele de mii de protestatari din București de aseară au fost și câțiva sibieni. Radu Vancu și alți patru prieteni de-ai lui și-au arătat nemulțumirea față de deciziile Guvernului Grindeanu și o vor face și astăzi. S-au dus special pentru proteste la București și nu au de gând să se întoarcă până când nu se va rezolva situația actuală.

Poetul este de părere că oamenii care au ieșit în stradă nu au făcut-o degeaba, fiind pe cale să câștige o luptă. „Alaltăieri seară, când au dat ordonanța, totul părea a fi împotriva noastră. Azi, la doar două zile distanță, totul e împotriva lor: scrisoarea celor șase țări, dezbaterea care are loc chiar acum în Parlamentul European, declarațiile Comisiei Europene, presa internațională, ancheta DNA privitoare la redactarea OUG, sesizarea CSM la CCR, poziționarea fermă a lui Klaus Iohannis. Și, mai ales, splendida Românie ieșită în stradă. Vor pierde. Au pierdut deja. Singura lor șansă eventuală e să nu mai ieșim în stradă în zilele astea decisive”, a scris Radu Vancu în cursul zilei de astăzi pe contul lui de Facebook.

Contactat de Turnul Sfatului, sibianul a spus că s-a dus special pentru proteste la București deoarece „publicațiile tind să preia mai ales numărul de protestatari din fața Guvernului, care are o forță simbolică mai mare, și am vrut să particip la semnalul tranșant dat de societatea civilă și de oamenii normali clasei politice, în primul rând Guvernului”, spune el.

Manifestațiile ce au loc la Sibiu i se par diferite de cele din capitală. „La Sibiu, protestele sunt mai coagulate, mai animate întrucât, la Sibiu, este o mulțime ceva mai mică, coordonarea e mult mai ușor de făcut și, atunci, emoția aceea extraordinară, când o piață întreagă strigă la unison, e mult mai ușor de obținut. La București, mulțimea fiind mult mai mare, divizată în mai multe submulțimi, care cooperează, această emoție este ceva mai greu de obținut, dar în jurul orei 10 omogenizarea mulțimii s-a produs și practic toți cei 120.000 de oameni, pentru 20-30 de minute, au strigat la unison”, mai spune Radu Vancu.

Foto: Facebook

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

10 comentarii

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, totusi, nu-i prea pretentioasa titulatura de "poet" acordata domnului?...Sa fim rezonabili...
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea..."exceptionala" rima....Mesajul la randul lui, de-o agerime penetranta, ar putea fi inclus intr-o enciclopedie a "vorbelor de duh" in acelasi capitol cu "ia-l de pe mine, ca-l omor"...
Raspunde

Georg

Acum 5 ani

Iar te "penetreaza" prostia de dimineata ,bitch?? treci la munca ,lichea!
Raspunde

Georg

Acum 5 ani

De "tavan" esti tu plina ,tuta ,ti s-a dat "kilometrajul" peste cap demult ,asa spun tiristii! hi hi hi:)))))
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, cand iti fac "ceva" cadou, ar trebui sa spui bodaproste, iti faci cruce-n ceru' gurii cu limba, si te duci...si te to' duci...
Raspunde

Georg (cel adevarat)

Acum 5 ani

De esti tu ACELA, nu-ti sunt muma eu...(Bolintineanu: Muma lui Stefan cel Mare)
Raspunde

Teo

Acum 5 ani

Oricum in randul protestatarilor sunt multi habarnisti.
Raspunde

habarnist

Acum 5 ani

Pai sunt habarnisti cam toti: UE, Ambasadele, jurnalistii, institutiiile judecatoresti, etc DOAR drac.nea e informat si cativa de pe langa el! Ei detin adevarul absolut! Probabil ca la o testare rapida din ordonante, nimeni nu ar lua testul-din motivele expuse mai sus.Problema este ca nu merg la proteste in acest scop( de a da testari) ci in scopul de a lua atitudine fata de actele nedemocratice ale guvernului iar ptr. asta trebuie bun simt si constiinta!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus