Joi,
09.12.2021
Partial Noros
Acum
4°C

Gabriel Liiceanu: „Am devenit un popor. Este minunat când te duci în piaţă să simţi că ceilalţi oameni îţi seamănă”

Gabriel Liiceanu: „Am devenit un popor. Este minunat când te duci în piaţă să simţi că ceilalţi oameni îţi seamănă”

Filosoful Gabriel Liiceanu a acordat un interviu postului Digi24, în care a vorbit despre protestele din ultima săptămână și motivele care l-au făcut chiar pe el să iasă în stradă.

„Românii încep să se contureze, din nou, că popor, datorită unităţii de care au dat dovadă protestatarii din faţă Guvernului”, a declarat Gabriel Liiceanu la Digi24.

„Am devenit un popor. Până acum, nu aveam conştiinţa unui eu colectiv. Ce este minunat când te duci în piaţă este că simţi că ceilalţi oameni îţi seamănă şi că există o întâlnire în orizontul binelui a sute de mii şi, cred eu, milioane de oameni. Ori acesta încredere ne-o pierdusem pe drum.
Ştiţi că de la Noica e vorba faimoasa că am devenit o populaţie şi nu mai suntem un popor. Ori acum, senzaţia de fiinţă colectivă, unită pe valorile eterne Europei, este extraordinară. În ochii multora ne-am spălat de senzaţia că suntem un popor cu care se poate face orice. Aici e vorba, pur şi simplu, de un personaj care joacă poker cu poporul român la rupere. Aici e vorba de megalomania unui om care joacă la masă puterii skandenberg cu poporul român. Ori eu, ori voi,” a spus Gabriel Liiceanu.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Un român din strada

Acum 4 ani

Frumos zis. Chiar așa e.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus