Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

1991. S-au furat microfoanele din Catedrala Gotică a Bisericii Evanghelice din Sibiu

1991. S-au furat microfoanele din Catedrala Gotică a Bisericii Evanghelice din Sibiu

6 februarie

1941: A avut loc în sala Cercului Militar adunarea generală a Asociației Sanatoriului Militar Păltiniș.

1944: S-a constituit la Sibiu Sindicatul Industriilor Agricole țărănești din județul Sibiu.

1951: Filarmonica de stat din Sibiu organizează un festival Beethoven, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la moartea compozitorului.

1960: În Parcul Sub Arini s-a desfășurat un concurs de fond de schi.

Tribunalul Popular al raionului Sibiu a condamnat doi sibieni pentru delapidare.

1969: Se extinde magazinul „Universal”. Se prevede supraetajarea și extinderea pe spațiul ocupat de librăria „M. Eminescu”.

1973: În sala de ședință a C.M. are loc cea de-a XVIII-a sesiune ordinară a Consiliului Popular. La ordinea de zi: aprobarea planului economic pe 1973, alegerea membrilor comisiilor de judecată.

1987: Comitetul executiv al Consiliului popular municipal interzice între orele 7-11 să se utilizeze gazul metan în activitățile din cooperația meșteșugărească, în rețeaua comercială, în gospodăriile populației precum și în celelalte activități din cartiere.

1991: Catedrala Gotică a Bisericii Evanghelice din Sibiu a fost din nou jefuită; au fost sustrase microfoane Strasser și sume importante de bani.

1997: Domnul Jan Gavrilă a preluat oficial, în calitate de antreprenor principal, echipa F.C. Inter.

2001: Klaus Iohannis, primarul Sibiului, a avut o întrevedere cu ex-președintele Slovaciei, Michal Kovac, și cu ambasadorul Slovaciei, Peter Kapachi.

2002: Actorul Constantin Chiriac, directorul tetarului „Radu Stanca”, declară „În 2002 pregătim 14 premiere și vom pleca în turneu în 10 țări”.

2007: Șeful Poliției Române l-a investit pe subcomisarul Lucian Muntean în funcția de șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Sursa: ,,O altă cronică a Sibiului – Hermannstadt”, Ion Mariș

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

....uai diontolojilor, nu va-i rusini s' ponigrit' pi purtatuorii di spilhauzan? Pa' vuoi nu stitz c-aiestia-s ai mai cinstit' nataie di pi lumi,uai?...
Raspunde

Volkischer Beobachter

Acum 7 ani

"1951: Filarmonica de stat din Sibiu organizează un festival Beethoven, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la moartea compozitorului." Ludwig van Beethoven (n. 16 decembrie 1770, Bonn - d. 26 martie 1827, Viena). Sursa:https://ro.wikipedia.org/wiki/Ludwig_van_Beethoven. RUŞINE Turnul Sfatului!...Unde este corectorul vostru?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus