Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
4°C

FOTO - VIDEO Peste 2000 de sibieni REZISTĂ în stradă. Protestul continuă

FOTO - VIDEO Peste 2000 de sibieni REZISTĂ în stradă. Protestul continuă

La mai bine de o săptămână de la debutul protestelor în toată țara, sibienii nu se lasă și continuă să iasă în stradă.  Ei cer demisia guvernului și solicită PSD -ului să guverneze responsabil, pentru toți românii, nu pentru politicienii cu probleme în justiție. Spre deosebire de zilele trecute, marți seara nemulțumirile au fost notate pe hârtie și centralizate pentru a fi transmise la București. În plus, protestatarii sunt deciși să iasă și mâine, chiar a fost lansată în piață invitația ca cine vrea să vină cu biciclete.

Actualizare ora 21:00

Oamenii au început să plece spre casele lor. Practic protestul s-a încheiat.

Actualizare ora 20:52

Cei prezenți la această oră în Piața Mare cântă imnul României.

Actualizare ora 20:49

Sibienii prezenți la protest au aprins lanternele telefoanelor mobile.

protest sibiu_foto Silvana Armat (2) protest sibiu_foto Silvana Armat (3) protest sibiu_foto Silvana Armat (5) protest sibiu_foto Silvana Armat (6) protest sibiu_foto Silvana Armat (9) protest sibiu_foto Silvana Armat (10) protest sibiu_foto Silvana Armat (11)

 

Actualizare ora 20:42

Sibienii au încercuit Piața Mare și scandează ”PSD, ciuma roșie!”, în vreme ce în mijlocul mulțimii se flutură steaguri.

Actualizare ora 20:36

În Piața Mare plouă tot mai tare. Cu toate acestea peste 2000 de sibieni vor să facă hora unirii în piață.

Actualizare ora 20:30

Protestatarii se întorc la această oră în Piața Mare. Spre deosebire de seara trecută, astăzi au ieșit la proteste mai mulți tineri și scandările sunt mult mai energice, mai dinamice.

Actualizare ora 20:26

Coloana de manifestanți se întoarce pe bulevardul Nicolae Bălcescu.

protest

Actualizare ora 20:20

Fetița din videoclipul de mai jos a participat la toate protestele de până acum.

Actualizare ora 20:13

Coloana de manifestanți se întoarce spre bulevardul Nicolae Bălcescu.

Actualizare ora 20:13

Sibienii au umor, dar și energie să reziste.

protest

Actualizare ora 20:05

Numărul protestatarilor a mai crescut, ajungând la aproximativ 2000 de oameni.

Actualizare ora 20:00

Coloana de manifestanți nu a mai oprit la sediul PSD Sibiu, deși scandările împotriva partidului continuă. Marșul se îndreaptă spre Piața unirii.

Actualizare ora 19:54

Mulțimea merge pe Bulevardul Bălcescu.

Actualizare ora 19:46

Mulțimea a plecat în coloană, într-un marș de protest pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Numărul protestatarilor se apropie de o mie.

Actualizare ora 19:44

Live din Piața Mare:

Actualizare ora 19:43

În Piața Mare plouă mărunt la această oră și sunt 2 grade Celsius. Cei peste 500 de protestatari continuă scandările.

protest

Actualizare ora 19:39

proteste 1

Cei prezenți în piața scandează ”Hoțul cu mustață, ne-a furat pe față!” și ”Codruța mușcă din Olguța!”.

Actualizare ora 19:34

Numărul protestatarilor a crescut la aproximativ 500 și continuă să crească ușor.

protest

Actualizare ora 19:33

De ce ați ieșit în această seară la proteste?

Actualizare ora 19:23

Spre deosebire de zilele anterioare sibienii care participă astăzi la protest sunt invitați să-și scrie doleanțele pe hârtie și să le pună apoi într-o cutie, de unde vor fi centralizate și transmise Guvernului.

proteste

”Vrem să arătam clar care este mesajul sibienilor către guvernul actual”, spun organizatorii.

Actualizare ora 19:20

La această oră în Piața Mare s-au strâns peste 300 de oameni care scandează ”Hotii!”.

Știre inițială:

Peste o sută de sibieni nu s-au speriat nici de ploaie, nici de frig, și au ieșit din nou la proteste în Piața Mare a Sibiului. 

protest

Tot astăzi, cei care au ieșit la proteste au trimis și o scrisoare deschisă prin care mi-au exprimat revendicările:

Scrisoare deschisă a cetăţenilor sibieni ieşiţi în Piaţa Publică

Dragi cetăţeni şi politicieni din partea puterii cât şi ai opoziţiei,

În urma evenimentelor nefericite petrecute în Marţea Neagră 31.01.2017, trăim în prezent cele mai ample proteste de stradă din istoria țării. Aceste proteste sunt îndreptate împotriva abuzului de putere exercitat de către actualul Guvern în vederea modificării legislaţiei privind actul de Justiţie din România.

Constatăm un conflict între instituţiile statului, un derapaj major de la regulile democraţiei şi o destabilizare a statului de drept. Constatăm și o decredibilizare a României pe plan extern şi o abatere majoră de la valorile şi principiile democratice europene la care am aderat şi pe care ni le-am asumat.

Când vorbim de democraţie şi stat de drept noi nu contestăm alegerile democratice din 11 decembrie 2016. Nu dorim răsturnarea rezultatului acelor alegeri, ci ne dorim, precum toţi cetăţenii acestei ţări, un Guvern şi un program de guvernare coerent care să întărească justiţia, economia şi instituţiile statului român.

În urma evenimentelor mai sus menţionate Guvernul actual şi-a pierdut credibilitatea şi nu mai prezintă nicio garanţie pentru o bună guvernare.

Noi ne dorim o clasa politică responsabilă şi o guvernare sănătoasă iar pentru acestea avem o lista de cerinţe:

1. Demisia Guvernului Grindeanu 2. Demisia şefilor celor 2 Camere ale Parlamentului complici şi susţinători ai ordonanţelor controversate. 3. Tragerea la răspundere a celor implicaţi în acest abuz de putere. 4. Respectarea independenţei Justiţiei şi asigurarea integrităţii DNA şi DIICOT.

Puncte din Proclamaţia de la Timişoara 04.02.2017 la care aderăm:

1. Nu mai dorim repetarea unui astfel de abuz de putere din partea Guvernului indiferent de culoarea politică a acestuia. 2. Organizarea unui Referendum în vederea susţinerii luptei anti corupţie. 3. Controlul de constituționaliate al legilor şi ordonanţelor de urgenţă să se realizeze şi la iniţiativa directă şi neintermediată a cetăţenilor. 4. Acordarea unor prerogative suplimentare Curţii Constituţionale pentru suspendarea aplicării actelor normative susceptibile de încălcare a Constituţiei. 5. Depolitizarea funcţiilor publice şi ocuparea acestora doar pe baza de concurs. 6. Eliminarea avizului parlamentar pentru cercetarea penală a demnitarilor. 7. Fără persoane cercetate, trimise în judecată şi condamnate penal cu suspendare, pe listele electorale cât şi în funcţiile publice”.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

12 comentarii

mama mare

Acum 5 ani

Numai prosti vorbiti . Pune-ti mana si cititi si vedeti ce a facut fiecare guvern in frunte cu presedintele . Nu va mai luati dupa culoarea politica ci dupa guvernul care a facut ceva . Asa cum este cel actual .
Raspunde

un sibian

Acum 5 ani

pai, uite ca aia facem ce a facut grindeanu? mai ales pentru sibiu. ai citit celelalte articole de azi? aaalo?? spitalu? anl-urile, centura mediasului, autostrada??? Unde-s banii pt alea????
Raspunde

Magda

Acum 5 ani

Hotii la-nchisoare, Nu la guvernare !
Raspunde

Gligor F.

Acum 5 ani

...te referi si la hotul de case,mutalaul klaus,nu?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

mama mare

Acum 5 ani

Dar cel de la presentie , de ce nu ? Tot hot este . De ce nu plecati dincolo sa munciti poate va vine mintea la cap . Acolo nu puteti face talentele care le faceti acum .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Li Tai

Acum 5 ani

@mama mare „Dar cel de la presentie,” ... mama mare, mama mare! Hai, fi sincer(ă)! De când n-ai mai avut-o`ntre picioare? Că ești întristată tare, de parcă ți-a murit la intrare. Hai! Mai dute la culcare!
Raspunde

feeling ignored

Acum 5 ani

Da da! Sa plece penalii. No problem daca pleacă si neamțu ca si el e cercetat. Dacă tot a fost votat psd, sunt convins că au destui membrii încât să aiba majoritate. Nu de alta, dar să nu mai dăm bani pe alegeri...si să respectăm votul popular.
Raspunde

dani

Acum 5 ani

bai de unde le scoateti? "neamtul" nu e cercetat penal, spre deosebire de seful vostru dragnea (care e la al2lea dosar penal...)!
Raspunde

mama mare

Acum 5 ani

Guvernul Ghideanu abia a venit la putere . Ministrii care sunt nici nu au fost vreo data in acceste posturi . Deci numai vb prostii . Lasatii sa lucreze . Mergeti la Johanis bateti-l la cap ,de unde are atatea case ? Si de ce a tot plecat pe banii nostri in concedii pana acum ? De ce nu sta la Bucuresti sa isi faca datoria , a ce se tot lauda a cea de cetatean . El va scos in strada , de ce nu ii pune el capat ? Tare ciudat . Ieri cand l-am auzit parca era pe planeta pluto . Nici nu stia ce vb si felul lui de a fi parca era un actor care juca intr-un film prost .
Raspunde

mama mare

Acum 5 ani

Ba este si johanis judecat , inca nu s-a terminat procesele in cea ce priveste casele lui .
Raspunde

mama mare

Acum 5 ani

Un Sibian , Primarita trebuie sa vb cu prim ministru de spitale , etc . Daca nu ati citit sau nu ati vrut sa cititi abia ieri s-a votat bugetul statului . Dar pe voi nu va intereseaza nu stiti nimic .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus