Miercuri,
07.12.2022
Innorat
Acum
5°C

Primăria Sibiu a avizat protestul prin cultură, ”Ora de lectură”

Primăria Sibiu a avizat protestul prin cultură, ”Ora de lectură”

Administrația orașului a avizat organizarea unui altfel de protest în Piața Mare a Sibiului. Duminică, timp de o oră, aproximativ 100 de persoane sunt așteptate să protesteze prin cultură, lecturând cărți precum Constituția, Codul penal sau DEX-ul.

Protestul a primit aviz favorabil în această dimineață, la cererea formulată de Doru Apostol, inginerul sibian care a cerut și primit aviz și pentru protestele care se desfășoară seară de seară împotriva Guvernului. ”Pe perioada desfășurării manifestației, persoanele participante vor avea lipit pe spate o coală A4 cu textul #rezist și vor fi îmbrăcați în ținute decente. Nu se va folosi portavoce și orice alt element care ar perturba liniștea publică. Pancartele nu vor conține injurii sau mesaje jignitoare. Lecturarea nu se va face cu voce tare”, scrie în avizul emis de Primăria Sibiu.

Nu se fumează

Acest protest prin cultură urmează să se desfășoare duminică, între orele 13:00 și 14:00, în zona statuii lui Gheorghe Lazăr din Piața Mare. Fiecare participant este îndemnat să vină cu un scaun. ”Eu cred că o să aduc cu mine «Fizica viitorului», de Michio Kaku. Sunt curios cu ce cărți vor veni și ceilalți, cu care am vorbit”, spune Doru Apostol. Ideea unui astfel de protest a fost lansată de el acum câteva zile pe rețelele de socializare, iar reacțiile (inclusiv cele offline) au fost bune, mai arată Doru Apostol. ”Să arătăm că suntem culți. E un efort permanent și o plăcere în același timp. Sunt invitate notabilitățile orașului. Nu contează culoarea politică. Nu se întocmesc liste de prezență. Nu se fumează. O formă de protest prin care să demonstrăm că ne-am săturat de atâta ură și înverșunare”, scria, Doru Apostol, acum câteva zile.

Al treilea ”altfel”

Protestul prin cultură nu este prima manifestare inedită în contextul mișcărilor de stradă din întreaga țară. De ieri, în Piața Mare a orașului și-a mutat spațiul de lucru și actorul Charlie Fălămaș, care cere astfel demisia Guvernului. În cursul zilei de vineri, artistului i s-a alăturat și un student la medicină. Duminica trecută, 200 de părinți și copii au ieșit tot în Piața Mare a Sibiului, la ”protestul copiilor”, în cadrul căruia jandarmii prezenți au împărțit dulciuri.

A 11-a zi de proteste

Pe de altă parte, vineri seara sunt așteptați din nou sibienii în stradă. Este a unsprezecea seară consecutivă de proteste, în cadrul cărora sibienii cer demisia Guvernului și reformarea clasei politice. Protestul de vineri este programat să înceapă de la ora 18:00, în Piața Mare, cu plecare în marș de la 19:30. Dacă numărul participanților va fi mai mare, de peste 5.000, de exemplu, traseul marșului va include și Calea Dumbrăvii și Mihai Viteazul. În cazul unei participări mai reduse, traseul se va limita la Nicolae Bălescu - Piața Unirii și retur.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Bula

Acum 5 ani

La Sibiu pana si protestele devin un festival...Dupa moartea lui Bula acum 27 de ani, nu am mai apreciat umorul gen rasu-plansu pana la aceste proteste.
Raspunde

EU

Acum 5 ani

Niciodata nu e prea tarziu pentru a invata.
Raspunde

protestatar

Acum 5 ani

Si tot prost mori!
Raspunde

!?

Acum 5 ani

Asta-i ideea logica a vreunui filolog la seralist.
Raspunde

protestatar

Acum 5 ani

Nu, a unui care a facut scoala vietii la seral!
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, iar discriminați? Pai ce, decat acuși veniți cu teoria conform căreia "pipasii" sunt niște prosti?....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus