Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Președintele Iohannis se află la schi, în ”Elveția României”

Președintele Iohannis se află la schi, în ”Elveția României”

Președintele Klaus Iohannis s-a aflat vineri la schi în Munții Sebeșului, în Masivul Șureanu, în extremitatea sudică a județului Alba, aproape de limita cu Sibiu și Vâlcea, pe domeniul schiabil situat la cea mai mare altitudine din țară, potrivit unei fotografii postate pe o rețea de socializare de către o tânără din Sebeș.

Informația a fost confirmată, pentru AGERPRES, de către surse de la fața locului, precum și de surse oficiale.

”Onoare pentru noi, onoare pentru țară, # rezist ”, a scris tânăra, care a adăugat că se simte "invincibilă" la Domeniul Schiabil Șureanu. Iohannis apare în fotografie alături de fata în cauză și de un alt tânăr.
Șeful statului nu se află pentru prima oară la Șureanu. Acesta a fost și în luna ianuarie la schi în Munții Sebeșului, pe domeniul situat la peste 2.000 de metri altitudine și unde la acest sfârșit de săptămână se desfășoară Serbările Zăpezii. Stratul de zăpadă bătătorită măsoară peste o jumătate de metru, iar în afara pârtiilor un metru și jumătate.

Situat în ”Elveția României”, la 82 de kilometri de Sebeș și la doar trei kilometri de Poarta Raiului, domeniul dispune de opt pârtii, cu diferite grade de dificultate și lungimi, din care la acest sfârșit de săptămână sunt funcționale șase.

Accesul spre Domeniul Șureanu se face pe DN67C—Transalpina, pe traseul Sebeș-Șugag-Lacul Oașa, apoi pe un drum județean, lungimea totală fiind de 82 de kilometri, care pot fi parcurși în două ore. Drumul până la Domeniul schiabil Șureanu traversează zone mirifice, cum ar fi Valea Frumoasei, care l-a inspirat și pe Mihail Sadoveanu în scrierile sale. Dacă pe traseul Sebeș-Lacul Oașa, în lungime de 64 de kilometri, DN 67C Transalpina a fost reabilitat, în schimb, pe ultimii 18 kilometri, până la Poarta Raiului, pe DJ 704, este drum de pământ. Domeniul Schiabil Șureanu este o investiție privată, inaugurată în 2009, care dispune de opt pârtii, în lungime totală de unsprezece kilometri.

La Șureanu există asistență Salvamont la baza pârtiilor, școală de schi & snowboard, centre de închirieri schiuri & plăci, restaurante și unități de cazare.

Foto: Facebook / Maria Morariu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

15 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

protestul

Acum 7 ani

Distractie placuta, dle presedinte! Culegeti ce-ati semanat, cat de curamd!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

protestatar

Acum 7 ani

Distractie placuta sle presedinte! In curand o sa culegeti ce ati semanat!
Raspunde

Român din cetate

Acum 7 ani

Aia 52 km de pârtii din Păltiniș promiși se fac in secolul urmator. Baba Fodor sigur nu e in stare.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

zzz

Acum 7 ani

Il doare-n buka lu kuhr de noi tot(n)zi. El su Suza-Kracinskaia sa traia!
Raspunde

Yeas

Acum 7 ani

Elvetia??noi nu avem toate partiele din tara asta la un loc cat o statiune mai serioasa de acolo!mai terminati cu astfel de exagerari prostesti!!!
Raspunde

KJF

Acum 7 ani

Wow! Ce stire bomba! Ma-ntreb unde a disparut Carmen? A cam disparut de pe glaja in ultimul timp. Sa nu uitam de ea, apropo, justitia cind se apuca s-o intrebe de falsul in acte? De felul cum a pus ghearele pe 2 case. De asta demonstreaza tinerii, in fata legii sa fim toti egali. Alo, se aude?
Raspunde

marius

Acum 7 ani

Domeniul de ski Sureanu are un potential fantastic.Desi instalatiile de transport sunt invechite si nu beneficiaza de tunuri de zapada partiile sunt acceptabil intretinute iar peisajul spectaculos.Probabil printre putinele locuri din Europa unde se mai skiaza pe zapada naturala.Dupa ce se va rezolva problema drumului de acces de la barajul Oasa la partie afluxul de turisti va creste foarte mult.Capacitatile de cazare sunt insuficiente , rezervarile se fac cu 2-3 luni inainte.Un sincer bravo unui presedinte care indirect promoveaza sportul in aer liber.
Raspunde

Zexe

Acum 7 ani

Care presedinte? In poza vad trei femei care par aduse la aer curat direct de la spitalul nr. 3.
Raspunde

J.B

Acum 7 ani

Iar paluga din mijloc pare ca face parte din categoria neajutoratilor de la Agarbiciu:)))))))))
Raspunde

Vecina

Acum 7 ani

Alți se relaxează in timp ce voi faceți munca lui in piața.Adica vreți sa curățati țara de lichele ,ce nu a reușit el in doi ani de șef va pornit sa o vaceti voi
Raspunde

Profu' de geogra'

Acum 7 ani

In poza este un manager de la Holzindustrie Schweighofer. Ei #rezista insa #PadureaRomaneascaNuRezistaInFataLor
Raspunde

istoricul

Acum 7 ani

AA, nu este Nastase cand le semna vanzarea padurilor??? Sau Iliescu cand ii decora pe austrieci??? Poate e doina pana cand se facea ca nu intelege de ce modificarile propuse de presedinte la codul silvic erau contra taierilor si controlului mai amplu....iata ca au legea care o vor deci alde psd sa opreasca defrisarea...sau nu au interes???De, memoria lucrurilor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus