Marţi,
27.09.2022
Parțial Noros
Acum
12°C

Ediție aniversară „Călător în lume”. Se va vorbi despre „o Delta Dunării aşa cum puţini oameni o cunosc”

Ediție aniversară „Călător în lume”. Se va vorbi despre „o Delta Dunării aşa cum puţini oameni o cunosc”

Dacă nu poți să duci sibienii în Delta Dunării, aduci Delta la ei. La asta s-au gândit membrii Asociației pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS) când au conceput evenimentul „Călător în lume” din această lună, care celebrează totodată cinci ani de existență. Ionuț Călin este invitatul de seamă care va vorbi nu doar în fața adulților la Café Wien, cum se întâmpla până acum, ci și în fața elevilor de la Colegiul Național „Octavian Goga”.

„Călător în lume”, împlinește luna aceasta cinci ani de la prima întâlnire a pasionaţilor de călătorii, iar cu această ocazie va fi un eveniment special, în care se va vorbi despre un loc din România, nu despre  alte țări, cum s-a întâmplat până acum.

„O Delta Dunării aşa cum puţini oameni o cunosc”

Aniversarea va avea loc la Cafe Wien (Pţa. Huet nr. 4) în 16 martie şi îl va aduce la Sibiu pe vicepreședintele Asociației Ghizilor Profesioniști din Delta Dunării, Ionuț Călin. Mai mult decât atât, acesta se va întâlni ziua următoare cu elevii Colegiului Naţional „Octavian Goga”, de la ora 11:00.

„Fiind o aniversare importantă pentru noi, am decis ca de această dată să scoatem în evidenţă probabil cel mai important obiectiv turistic românesc, unul de o importanţă internaţională, o minunăţie a naturii pe care multă lume a ignorat-o până acum. Dacă în cei cinic ani de <<Călător în lune>> am adus la Sibiu culturi şi civilizaţii îndepărtate de noi, joi vom arăta o Delta Dunării aşa cum puţini oameni o cunosc, văzută prin ochii unui om născut şi crescut în acest mirific teritoriu”, spune Tudor Popa, preşedintele AIOS.

Cine este Ionuţ Călin

Ionuţ Călin s-a născut și a crescut în Delta Dunării. Încă de mic a cutreierat canalele deltei şi, împins de curiozitate, a căutat răspunsuri în cărți, pliante, în orice material informativ care avea legătură cu flora si fauna din Delta Dunării. Ca majoritatea localnicilor, a început şi el să plimbe turiști cu barca cu văsle, turiști nemți si francezi, veniți cu navele de croazieră. Se întâmpla după Revoluție, atunci când era bărcilor cu motor nu începuse încă, iar delta avea alt farmec.

Calator in lume 5 ani_credit arhiva personala Ionut Calin (2)

Interesul pentru natură l-a determinat pe Ionuţ să studieze biodiversitatea deltei atât singur cât şi lucrând în diferite proiecte de cercetare. Observarea şi studierea păsărilor este marea lui pasiune, fiind membru activ al S.O.R. şi participând la diferite acțiuni desfășurate de aceasta.

Cinci ani „Călător în lume”

„Călător în lume” a apărut în urmă cu cinci ani din dorința de a aduce cât mai aprope de pasionații de călătorii oameni care împărtășesc aceeași dorință: să vadă cât mai multe lucruri și locuri. Prima întâlnire „Călător în lume” a avut loc în 6 martie 2012, avându-l atunci invitat pe Teodor Tulpan, primul alpinist român ce a cucerit Everestul, iar întâlnirile au continuat. Astfel, în cei cinci ani de activitate, sibienii au cunoscut oameni care le-au povestit nu doar despre țările pe care le-au vizitat, ci și experiențele pe care le-au trăit acolo.

Luna viitoare, va fi invitat Timotei Rad ce, după mai multe încercări, a reuşit să facă ocolul Pământului doar cu autostopul. În cinci ani, a parcurs aproape 270.000 de km cu autostopul, vizitând lumea în lung şi în lat. La Sibiu, în 6 aprilie, îşi va prezenta călătoria din Mongolia şi Kazahstan.

Foto arhivă Ionuț Călin

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus