Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Festivalul Internațional de Scurtmetraje de la Sibiu. „Filmele selectate sunt promovate”

Festivalul Internațional de Scurtmetraje de la Sibiu. „Filmele selectate sunt promovate”

Filmele de scurtmetraj și producțiile independete nu doar că sunt dificil de realizat, ci sunt și greu de promovat. Tocmai de aceea, Festivalul Internațional de Scurtmetraje vine în sprijinul regizorilor. Ajuns la cea de-a doua ediție, acesta se va desfășura între 16 și 17 martie. 

Cea de-a doua ediție a Transilvania Shorts va avea loc atât la Cinema Arta, cât și la Astra Film Cinema. „Știm cât de dificil poate fi, pentru regizori, să își producă și distribuie creațiile, cu atât mai mult, dacă sunt filme de scurt metraj și producții independente. Transilvania Shorts (TS) poate fi un instrument util oricărui regizor, pentru a promova filmul său de scurtmetraj, și a primi răspunsul publicului. Filmele selectate sunt promovate, proiectate în cadrul evenimentului, și evaluate cu suportul unei echipe de experți din industrie, iar filmele câștigătoare sunt promovate și prezentate în cadrul altor evenimente cu proiecții de film, în România, în anul următor evenimentului”, spun organizatorii. Altfel spus, Transilvania Shorts susține regizorii pentru a obține recunoașterea publică, fiind premiați pentru munca lor.

În acest an, vor fi prezentate o diversitate de scurtmetraje internaționale, din categoriile: animație, documentar, experimental, fashion, Mini-Short, Mobile Phone, Narativ, Student, Trailer, Videoclip Comercial, Videoclip Muzical.

Cele 50 de filme de scurtmetraj, selectate în competiția festivalului din 2017, provin din aproape toate colțurile lumii, printre care Australia, Belarus, Canada, China, Congo, România și multe altele. Programul detaliat al festivalului poate fi consultat pe site.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus