Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Ziarele scandinave renunță la farsele de 1 aprilie din cauza fenomenului "fake news"

Ziarele scandinave renunță la farsele de 1 aprilie din cauza fenomenului

Ziarele suedeze și norvegiene au anunțat că vor renunța să publice începând din acest an articole false de 1 aprilie, pentru a nu amplifica confuzia creată deja de așa-numitele "fake news", relatează AFP, citată de Agerpres.

"Știind ușurința cu care se răspândesc știrile false, nu vreau să văd marca Smalandsposten pătată de o poveste falsă și potențial virală", a scris într-un editorial redactorul șef al cotidianului suedez Smalandsposten, Magnus Karlsson. "Lucrăm, după cum am spus, cu informații autentice. Inclusiv de 1 aprilie", a adăugat el.

"În climatul în care ne aflăm, cu știrile false care se răspândesc, ar fi o greșeală din partea noastră ca noi, care trăim din credibilitatea noastră, să publicăm informații false doar pentru că suntem în data de 1 aprilie", a spus redactorul șef al Bergens Tidende, Oyulf Hjertenes.

foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

...uai fisiori, aiasta insiemniaza ca mane, TS nu mai "apari"...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus