Vineri,
28.01.2022
Ninsori Usoare
Acum
-2°C

Primăria din Copșa Mică, în continuare pe terenul comunei Axente Sever. ”Vom discuta cu specialiști, cu avocați”

Primăria din Copșa Mică, în continuare pe terenul comunei Axente Sever. ”Vom discuta cu specialiști, cu avocați”

Comuna Axente Sever susține în continuare că nu s-a rezolvat problema terenurilor peste care orașul Copșa Mică s-a făcut stăpân în urmă cu 40 de ani și cere reglementarea problemei.

”Terenul comunei Axente Sever este până la pasarela spre Sometra. Tot acel teren este în Cartea Funciară pe Sfatul Popular Axente Sever. Acum, administrativ, toate clădirile, sunt pe Copșa Mică, dar terenurile sunt pe Axente Sever. Vreau să am o discuție la Instituția Prefectului pe tema asta să ne clarificăm să vedem ce putem face. Cine cumpără acolo trebuie să vină la noi, pentru că în CF apare Axente Sever. Terenul fiind al nostru, normal ar trebuie de la Axente să obțină autorizație de construcție. Vom discuta cu specialiști cu avocați să vedem”, a declarat primarul comunei Axente Sever, Marius Grecu.

De partea cealaltă, primarul orașului Copșa Mică, Tudor Mihalache, susține că problema este rezolvată și chiar dacă în CF terenul aparține comunei Axente Sever, administrativ el ține de Copșa Mică.

”S-a rezolvat problema din punct de vedere administrativ, dar în CF așa va rămâne. Dacă a fost scris Sfatul Popular Axente Sever, așa va rămâne, dar administrativ e trecut pe Copșa Mică. Și în Sibiu, pe terenurile care au fost de la Șelimbăr, tot timpul va scrie în CF Șelimbăr. CF-ul așa rămâne. Numai pentru rezolvarea acestui lucru am plătit până acum undeva la 60 de mii de euro. Vorbesc doar de trecerea în administrarea orașului a marilor firme. Mai sunt probleme la blocuri cu intabulările, dar asta trebuie să le facă fiecare. Noi, lucrările mari le-am făcut, lor le-ar fi mai ușor acum să le facă”, spune primarul.

Legat de obiecțiile primarului din Axente Sever, Tudor Mihalache e scurt: ”Nu știu ce spune primarul din Axente Sever, noi am rezolvat”.

Problemă veche

Încă în urmă cu șapte ani, primarul din Copșa Mică, Tudor Mihalache, semnala problemele terenurilor din oraș.

”Acum doi ani, Copșa Mică nu apărea pe hartă, nu exista. Jumătate din oraș, de la pasarelă în sus, orașul figura în acte ca teren agricol Axente Sever. Nu am putut modifica în cadastrul care e de la 1800 acest lucru, dar acum scrie «teren construcții cadastral Axente Sever, administrativ Copșa Mică». Le-am trecut prin tot felul de metode: ordin al prefectului, schimb de terenuri, prin hotărâre judecătorească, toate metodele le-am luat și am făcut orașul. Sunt lucruri invizibile pentru oameni, dar foarte importante pentru mine, ca primar. (…) De exemplu, nici primăria nu există în acte. (…) Scria pe locul unde e primăria: «teren agricol Axente Sever»”, spunea în urmă cu șapte ani primarul din Copșa Mică.

Directorul OCPI Sibiu habar nu are

Directorul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Sibiu, Puiu Fesan, susține că știe de problema terenurilor dintre Axente Sever și Copșa Mică, însă nu are nicio soluție. ”Ei trebuie să rezolve problema, între ei. Din câte știu eu, încă nu s-a rezolvat nimic acolo”, spune Puiu Fesan.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

da

Acum 4 ani

bratule de ce nu mergi la cartea funciara sa te lamuresti pe lege nu povestile celor 2 primari . Si pina ajungi la CF citeste si Legea7/1996
Raspunde

Cu legea in mana

Acum 4 ani

Spune legea cum se stabileste granita dintre localitati. Si daca primarii mai au nedumeriri, seful de la cadastru ar trebui sa stie cu exactitate care e situatia.
Raspunde

Baba

Acum 4 ani

Daca era Keul primar rezolva problema instant!
Raspunde

Glumetu

Acum 4 ani

Keul il intabula pe persoana fizica
Raspunde

Juristu' lu' peste...

Acum 4 ani

Cand vrei sa se scrie despre tine, iesi pe piata cu o enormitate. Nu mai conteaza legea cadastrului si nici cea a administratiei locale. Oricum sunt prea stufoase si plictisitoare. Important e sa citeasca cetateanul ca edilul lui e harnic si viteaz:))))
Raspunde

...

Acum 4 ani

asa sunt si blocurile din sibiu, cartierul v. aron pe terenul selimbarului.....
Raspunde

...

Acum 4 ani

poate nu toate, dar multe din ele...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus