Miercuri,
08.02.2023
Innorat
Acum
-6°C

Bilanțul atacului chimic din Siria a crescut la 58 de morți, dintre care 11 copii

Bilanțul atacului chimic din Siria a crescut la 58 de morți, dintre care 11 copii

Cel puțin 11 copii se numără printre persoanele ucise în raidul aerian care a lovit localitatea Khan Shaykhun, în provincia Idlib, a anunțat organizația Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), transmite Agerpres.

Bilanțul s-a agravat pe parcursul dimineții, pe măsură ce victimele, toate civile, au decedat 'după ce au fost transportate la spitale', a precizat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Coaliția Națională, importantă componentă a opoziției siriene, a acuzat 'regimul criminal al lui Bashar' că a efectuat acest raid cu 'obuze conținând gaz chimic'. Ea i-a cerut Consiliului de Securitate al ONU să 'convoace o reuniune de urgență după această crimă și să declanșeze imediat o anchetă'.

Până la mijlocul zilei de marți, regimul de la Damasc nu a comunicat nimic în legătură cu acest atac.

OSDO a precizat că persoanele au decedat din cauza efectelor gazului, în special prin sufocare, dar organizația nu a fost în măsură să precizeze natura acestui gaz. Alte zeci de persoane suferă de probleme respiratorii și alte simptome. Surse medicale din Khan Shaykhun au relatat cum intoxicarea s-a manifestat la victime prin stări de leșin, de vomă și spumă la gură. Fotografii ale militanților arată membri ai Căștilor Albe, forțele de securitate din zonele insurgenților, stropindu-i cu apă pe răniți.

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus