Joi,
23.09.2021
Parțial Noros
Acum
8°C

Ce noutăți aduce ediția din acest an a Târgului de Paști din Piața Mare

Ce noutăți aduce ediția din acest an a Târgului de Paști din Piața Mare

Începând cu acest week-end Piața Mare a Sibiului găzduiește cea de-a opta ediție a Târgului de Paști, eveniment ce aduce în mijlocul sibienilor 45 de expozanți din țară și străinătate și oferă o alternativă plăcută de a căuta și găsi cadouri de Paști deosebite.

Noutatea acestei ediții este Atelierul de Lumânări, unde oricine își va putea face propriile lumânări prin tehnica străveche a tragerii.

"Pentru ediția 2017 ne-am propus să aducem în centrul Sibiului o activitate foarte răspândită în Elveția - un atelier de lumânări. Cu ajutorul liderului în echipamente pentru producția de lumânări, o firmă din Elveția, am construit un loc unde oricine își va putea face propriile lumânări prin tehnica străveche a tragerii. Pentru asta am investit în echipamente profesionale noi, astfel încât această activitate să fie sigură, plăcută și ușor de învățat pentru oricine. Practic - se începe cu un fitil, care este scufundat în repetate rânduri în ceară, albă sau colorată, până rezultă o lumânare cu aspectul și dimensiunea dorită. Combinațiile de culori și dimensiuni sunt astfel nelimitate și depind doar de propria imaginație. Costul lumânărilor depinde doar de greutatea acestora, care se cântăresc la sfârșit. Atelierul va fi deschis pe toată perioada târgului, nefiind necesară o rezervare în prealabil", Andrei Drăgan Răduleț, președintele Asociației Events For Tourism.
În centrul târgului va fi amenajată zona de agrement, care va include un carusel tradițional, un trenuleț pentru copii și o cetate gonflabilă.

targ pasti

Nu va lipsi nici Căsuța Iepurașilor, atracția iubită a ediției trecute. Tot în această perioadă un trenuleț turistic va plimba vizitatorii prin centrul medieval al Sibiului.

Târgul de Paști din Sibiu este un eveniment organizat încă din anul 2010, fiind unul dintre primele de acest tip, din țară. Asociația Events For Tourism, organizatorul evenimentului, dezvoltă evenimente culturale cu scopul promovării turistice a Sibiului, cum ar fi Târgul de Crăciun din Sibiu și CibinFEST, evenimente care generează un număr ridicat de turiști, acestea fiind cunoscute la nivel național și internațional.

Sursa foto: Târgul de Paști

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Baba

Acum 4 ani

Daca n-aduceti niste pochi sa sfinteasca luminarile hand-made cu tehnici stravechi si echipamente moderne ,pe prezenta mea sa nu contati.Daca aveti niste ''iepurasi'' de-ai lu' Heffner,ma mai gindesc..
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Olingpia Gafosdea

Acum 4 ani

...si mai alies, nu utatz sa trecitz pi la "cuibariu" i-manuilii, ca uauale-s proaspiti, si-s "di casa" drag' nu di la gaini, criescuti cu cuonsientrati!...
Raspunde

alzara real

Acum 4 ani

E-manuela e indisponibila, ne-a iertat in ultimele zile si te-ai gasit tu sa ne strivci cheful \\\\\\\lla oase cu tine!
Raspunde

n e-biciclista

Acum 4 ani

Un sobor cît de mic de preoți ... :)
Raspunde

Odin

Acum 4 ani

Mic, mic?! Așa ... de buzunar? Care să ceară donații din merțane? :)
Raspunde

Bsi_Hermmanstadt

Acum 4 ani

Acush imgroapa astia tzara asta cu totul, deci lumanarile cor fi binevenite.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus