Sâmbătă,
04.02.2023
Heavy Snow
Acum
1°C

Șovăială îi cere lui Sevil Shhaideh Cod Administrativ pentru unirea tuturor legilor din administrație

Șovăială îi cere lui Sevil Shhaideh Cod Administrativ pentru unirea tuturor legilor din administrație

Deputatul PNL, Constantin Sovăială i-a cerut ministrui Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, inițierea Codului Administrativ, document ce ar urma să unească toate legile care privesc administrația locală. “Una dintre temele campaniei mele electorale a rezultat din  experiența în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu  și s-a referit la actualizarea tuturor legilor care privesc autoritățile administrației publice din teritoriu și cuprinderea acestora într-un Cod Administrativ modern. În ultima perioada, deplasându-mă în județ și având multiple întâlniri cu primarii, constat o și mai accentuată nevoie a acestui Cod  care să vizeze domenii precum  instituția prefectului și serviciile deconcentrate, statutul funcționarului, administrația publică locală, exercitatea dreptului de proprietate publică și privată, răspunderea administrativă și altele “, susține Constantin Șovăială.

Deputatul de Sibiu a mai spus că atât primăriile și funcționarii acestora cât și cetățenii au nevoie de legi simple și clare care să înlocuiască textele stufoase care, uneori, se contrazic între ele. “Înțeleg că Guvernul și coaliția au aceleași semnale din teritoriu ca și mine și că își asumă promovarea acestui pachet de legi. Din acest motiv întreb: «când aveți de gând, doamna viceprim-ministru, să înaintați Parlamentului Codul Administrativ ?»”, a mai declarat Constantin Șovăială.

În același context, deputatul a adresat o întrebare parlamentară și ministrului Lia Olguța Vasilescu în încercarea de a afla care este situația cu privire la Legea salarizării unice în sistemul bugetar și solicitând explicații scrise cu privire la acest subiect.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, auz' la el, Sovaila, asta o-nceput sa "ceara"! Can' era apevist la UM 01080, singuru' lucru pe care-l cerea, era sa fie lasat sa doarma!....Prietenii stiu de ce...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus