Joi,
22.10.2020
Cer Senin
Acum
15°C

Marea unire a PDL cu PNL. ”Politica nu mai este despre șmecheri, baroni locali și mașini bengoase”

10 Aprilie 2017 14:00

Marea unire a PDL cu PNL. ”Politica nu mai este despre șmecheri, baroni locali și mașini bengoase”

Comitetul de Coordonare Județean al Organizației Județene a PNL Sibiu este numele oficial al întâlnirii de sâmbătă în urma căreia s-au unit, mulți spun definitiv, liberalii și democrat-liberalii.

Cu un singur candidat care a trecut prin toate etapele facerii noului partid, de la PNL, PLD, PDL, până la marele PNL, în persoana Ralucăi Turcan, liberalii cred că pot exporta acum succesul de la locale și parlamentare și în celelalte organizații din țară. „În momentul de faţă îmi doresc ca prin ceea ce am realizat la Sibiu să pot să multiplic în organizaţiile judeţene ale PNL, ca model de bună practică politică. Şi această bună practică politică are în vedere oameni de calitate, soluţii în interes public şi foarte multă implicare şi muncă concretă. Alegerile interne să nu fie doar despre trecut şi despre specularea unor emoţii pe care le-au trăit membrii PNL, prin rezultatul slab la alegeri, ci alegerile să fie cu gândul la viitor” a punctat Raluca Turcan. A fost aleasă în unanimitate, cu 442 voturi pentru și patru nule.

Fără luptă…

Pe lângă funcția supremă din organizație, s-au mai scos la concurs alte poziții în structura de conducere a partidului. Multe s-au desfășurat fără luptă, așa cum s-a desfășurat la președinția organizației. O situație: pentru funcția de prim-vicepreședinte cu responsabilități în domeniul strategii, politici și comunicare Cîmpean Daniela a candidat singură și a strâns 436 voturi. La fel de norocoși au fost și noii vicepreședinți Virgil Popa (Departamentul pentru Strategii și Relații Politice) și Gheorghe Sorici (Departamentul Imagine, Comunicare, Relații cu mass media și Purtător de cuvânt), care au alergat singuri și au strâns 439, respectiv 431 de voturi. Vicepreședintele Consiliului Județean, Marcel Luca a ajuns vicepreședinte al organizației cu 442 de voturi, fără nici un alt contracandidat.

Cu luptă…

Cea mai interesantă dispută s-a înregistrat între Ciprian Faraon, coordonatorul ultimelor campanii electorale ale liberalilor sibieni și primarul Mediașului, Gheorghe Roman. Cei doi au vrut să devină prim-vicepreședinte pe domeniul Politici Publice, iar finalul votului l-a desemnat câștigător pe Gheorghe Roman. Scor: 250 la 186. Primarul Mediașului le-a cerut liberalilor în discursul său să le dea putere primarilor. ”S-a vorbit foarte mult în sală despre primari și cred că s-a făcut un lucru foarte bun. Am ales să candidez că foarte mulți primari din nord, dar și din alte zone mi-au propus să candidez. Cred că e momentul să nu mai vorbim doar de primari de consilieri locali și județeni, ci și să-i implicăm, să intre să ocupe funcții de conducere. Nu este suficient să-i dai posibilitatea să-și spună o opinie doar în campanie, e important să-l aduci acolo unde se ia o decizie. Acesta este motivul pentru care mi-am depus candidatura în ultima zi în care se putea face acest lucru și vreau să știți că îmi doresc ca fiecare localitate din țară, fiecare localitate din județ să facă performanța pe care a făcut-o Mediașul. La locale 30-40%, iar la parlamentare am avut 42%. Faptele ar trebui să ne îndemne să candidăm la o funcție”, a spus Roman. A lăsat loc și de un mic avertisment. ”Nu e nicio problemă dacă nu voi câștiga nicio funcție, dar nu voi rămâne membru în Biroul permanent dacă pierd. Asta nu înseamnă că nu sunt alături de echipă, asta nu înseamnă că nu ne vom bate la Mediaș pentru cele mai bune rezultate”.

Lecția lui Bibu. ”Eu nu sunt PNL-ist”

Unul din cele mai apreciate discursuri l-a avut noul vicepreședinte al Departamentului pentru Politici Sociale, Relații cu Sindicate, Patronate, Organizații Neguvernamentale și grupuri de cetățeni, Adrian Bibu. A avut un singur contra-candidat, pe Valeria Isaicu. ”Eu nu sunt PNL-ist. Asta le-am spus tinerilor liberali în urmă cu o săptămână și am continuat prin a le explica că eu sunt un om al sportului, un ONG-ist, un luptător pentru păduri, pentru ape, pentru tot ceea ce este drept. Sunt un om cu idei liberale, care sunt aici în PNL tocmai pentru a susține aceste comunități. (…) Sunt Bibu Adrian, sibian, ardelean, român. Sunt astăzi aici pentru că sunt mândru să candidez pe aceeași listă cu doamna Daniela Câmpean, omul, avocatul, mama a două fete cu bun simț extraordinar, omul care luptă și aduce plus valoare societății în care trăiește. Politica nu mai este despre șmecheri, baroni locali, despre mașini bengoase. Politica este despre oameni, comunități, despre lideri care sunt dispuși să muncească să aducă plus valoare oamenilor și comunităților”, a vorbit Adrian Bibu în cadrul congresului.

Cazan: despre istorie

Președinte al vechiului PNL Sibiu timp de aproape opt ani, senatorul Mircea Cazan le-a vorbit liberalilor despre trecut și despre unitatea prezentului și viitorului. ”Astăzi se definitivează fuziunea dintre PNL și PDL Sibiu, ia de acum încolo cum cred că a fost și până acum, va exista un singur PNL în județul Sibiu. În calitate de fost președinte al PNL Sibiu timp de aproape de opt ani am trecut prin multe momente dificile dar am avut și rezultate bune și le mulțumesc tuturor colegilor care au fost alături de mine și am încredere în noua conducere și în noul Birou Politic Județean. Nu am cum să nu-mi amintesc că aici, pe această scenă pe 9 mai 2010, au avut loc cele mai aprige dar și cele mai drepte alegeri în PNL Sibiu între doi candidați Mircea Cazan și Nicolae Neagu”, a spus Cazan.

 

Neagu: despre viitor

Nicolae Neagu a fost președinte al PD Sibiu timp de peste 10 ani, însă fuziunea dintre cele două partide l-a prins în PNL. Evident că a vorbit despre marea unire dintre liberali și democrat-liberali. ”La un moment dat așa e istoria și din acest motiv e plăcută, unii eram astăzi fiind într-un PNL unit, din Partidul Democrat, alții din PNL. Știți ce e bine? Suntem toți aici. Și eu sper și cred c niciunul din liderii adevărați n-au rămas în povestea trecutului, decât pentru a-ți corecta prezentul și pentru a pune osul pentru viitor”, a spus Neagu, după care discursul său a luat-o în zona religiei. ”Nu știm când ne este dat să ne încheiem activități lumești, pentru că noi nu trăim în această lume pentru că vrem noi. Noi nu suntem oameni că ne-am dorit noi. Noi nu suntem români că ne-am dorit noi. Noi nu suntem creștini pentru că ne-am dorit noi. Noi am mărturisit în botez”, a cuvântat Neagu.

În final i-a transmis președintei Raluca Turcan că poate ar fi bine să încerce și președinția partidului. ”Echipele trebuie să rămână în osatură câștigat alături de Raluca Turcan și de primarii PNL: Așa am câștigat președinția Consiliului Județean și așa mi-am câștigat și eu mandatul de parlamentar. Doamna Turcan, am o rugăminte, aș vrea mai mult de la dumneavoastră. Mai mult pentru PNL, alături de exemplul nostru. Intrăm în Săptămâna Mare eu îmi propun să-mi caut bunătatea, să înțeleg să-mi înțeleg semenii, să continui să-mi iubesc țara și națiunea. Vă sfătuiesc să faceți la fel pentru că este izvorul cel mai curat și e cea mai bună apă”, a mai spus Neagu, încheind într-o notă evanghelică.

 

Nicolae Nan

”Niciodată în ultimii 16 ani nu am obținut rezultate așa de bune ca acum. Președinte CJ, cei mai mulți primari, primar și viceprimari de municipii. PNL ar trebui să fie exemplu pentru celelalte organizații din țară, pentru că numai așa putem ajunge la guvernare”.

 

Rezultatele alegerilor:

 

PREȘEDINTE   

Turcan Raluca

442 voturi pentru, 2 nule

 

PRIM-VICEPREȘEDINTE

Domeniul Strategii, Politici și Comunicare

Cîmpean Daniela – 436 voturi

 

PRIM-VICEPREȘEDINTE

Domeniul Politici Publice

Roman Gheorghe – 250 pentru

Ciprian Faraon – 186 pentru

 

VICEPREȘEDINTE

Departamentul pentru Strategii si Relații Politice

Popa Virgil – 439 voturi

 

VICEPREȘEDINTE

Departamentul Imagine, Comunicare, Relații cu mass media și Purtător de cuvânt

Sorici Gheorghe – 431 voturi

 

VICEPREȘEDINTE

Departamentul pentru Politici Economice, Mediu de Afaceri, Dezvoltare Regională și Fonduri Europene

Braune Stephan – 223 voturi pentru

Banciu Horațiu – 121 voturi pentru

Puiu Fesan – 91 voturi pentru

 

VICEPREȘEDINTE

Bibu Adrian – 316 voturi

Isaicu Valeria – 118 voturi

 

VICEPREȘEDINTE

Departamentul pentru

Politici privind Adm Publică, Justiție, Siguranță Națională, Ordine Publică și Siguranța Cetățeanului

Grecu Marius – 211 voturi

Ivan Valentin – 117 voturi

Banciu Horațiu – 95 voturi

Alexandru Răducanu – 16 voturi

 

VICEPREȘEDINTE

Departamentul pentru Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu și Dezvoltare Rurală

Scumpu Lucian – 210 voturi

Mihai Dumitrescu – 120 voturi

Bucur Bogdan – 113 voturi

 

VICEPREȘEDINTE

Departamentul pentru Politici în Educației, Cercetare, Cultură, Culte, Minorități și Sport

Vasiu Vlad – 366 voturi

Dan Lazăr – 71 voturi

 

VICEPREȘEDINTE

Departamentul pentru Politici în Sănătate

Luca Marcel – 442 voturi

 

Membru    

1.Călin Gheorghe

2.Călin Marius Alin

3.David Adrian

4.Deaconescu Ioana

5.Dotcoș Sebastian

6.Dragomir Mircea

7.Fesan Puiu

8.Gâță Aurel

9.Macarie Cornel

10.Neag Florin

11.Popa Dorel

12.Pop Razvan

13.Popescu Grigore

14.Șușa Nicolae

15.Thelmann Christinne

Trezorier - Bumbuc Ion

Președinte Comisia COAJ - Crăciun Marin

Președinte Comisia CJRC - Daniela Benga

 

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 3 ani

...mno ghini uai "surioar" astiptam cu intieres, urmatoarili scrutini ilectorali ca sa fredonam rifrenu' lu' Ion Ratiu...
Raspunde

Sibian

Acum 3 ani

Mai e vreun PNL - ist fara functie? Daca mai vreti,? mai faceti niste vicepresedinti.....
Raspunde

sibian

Acum 3 ani

Jenant, Sibieni! Va inchinati la niste venetici vai de mama lor. Numa pacalici, papagali si oportunisti.
Raspunde

sibian

Acum 3 ani

Si cu asta,s a incheiat victoria PNL.Sibiu.
Raspunde

Tudor Vianu & company

Acum 3 ani

Cu Neagu și cu Cazan / Conduși bine de Turcan / Va mai trece iar un an / Liberalu-i barosan.
Raspunde

alzara real

Acum 3 ani

Hai Dunarea mea, mai, mai! Buna melodie!
Raspunde

sighian neaos

Acum 3 ani

Bai sibieni liberali ,voi chiar sunteti orbi,dusi cu pluta sau doar impotenti ,de nu puteti scapa draq de pdl-ista de casa a chiorului betiv ,adica botoxata soldoveanca escroaca-raluca turcan??
Raspunde

alzara real

Acum 3 ani

Impotenti sau ai vrut sa spui incompetenti?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus