Vineri,
27.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge la Sibiu cu un avion special

Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge la Sibiu cu un avion special

Actualizare: Delegația Patriarhiei Române, condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul a adus Lumina Sfântă în țară cu un avion special. De acolo, aceasta va fi dusă cu patru avioane de mici dimensiuni la Sibiu, Satu Mare, Cluj-Napoca, Timișoara, Bacău și Suceava.

„Lumina Sfântă îl reprezintă pe Mântuitorul Hristos și ne îndeamnă pe toți să umblăm ca Fii ai Luminii!", a spusTimotei Prahoveanul, la sosirea pe aeroport, citat de Agerpres. 

„În Noaptea Sfântă a Învierii, patriarhul țării, mitropoliți, episcopi și preoți se adresează credincioșilor prezenți la Biserică spunând Veniți de primiți Lumină. Această Lumină îl reprezintă pe Mântuitorul Hristos care a spus: Eu sunt Lumina Lumii: cel ce crede în mine nu va umbla întru întuneric, ci va avea lumina vieții. (...) Această Lumină ne îndeamnă pe toți să umblăm ca Fii ai Luminii, răscumpărând Vremea căci zilele grele sunt, după cum ne spun cuvintele Scripturii", a spus arhiepiscopul citat de aceeași sursă. 

Știre inițială:

Inimile credincioșilor se vor umple de bucurie odată cu Slujba de Înviere ce va avea loc la miezul nopții. Lumina care va arde în candele, nu este, însă, orice lumină, fiind adusă tocmai de la Ierusalim. Aceasta va ajunge în România în această seară, iar protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi celelalte eparhii ale Patriarhiei Române au fost invitate să trimită delegaţi la Aeroportul internaţional „Henri Coandă” din Bucureşti pentru a primi Lumina Sfântă.

Sâmbătă, o delegație a Patriarhiei Române condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va aduce Sfânta Lumină de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, a anunţat Patriarhia Română.

„Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în seara zilei de sâmbătă, 15 aprilie 2017, o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va aduce Sfânta Lumină de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, cu un avion special, închiriat de Patriarhie. Sfânta Lumină va fi oferită la slujba de Înviere (orele 24.00) de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala Patriarhală", se arată într-un comunicat de presă al Patriarhiei Române.

Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi celelalte eparhii ale Patriarhiei Române au fost invitate să trimită delegaţi la Aeroportul internaţional „Henri Coandă” din Bucureşti (salonul oficial) în seara zilei de 15 aprilie 2017, în jurul orei 18.30, pentru a primi Sfânta Lumină de la Ierusalim.

Tradiţia Patriarhiei de a aduce în ţară Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost instituită în 2009 de PF Daniel.

Sursa foto: Simion Mechno/ Agerpres

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

ncap

Acum 5 ani

ridicol
Raspunde

Wss

Acum 5 ani

Sa vina!!! Asteptam linsul oaselor.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

lada

Acum 5 ani

"traditie" din 2009 :) penibil imi aduc dew aminte de gh flutur tot transpirat in 2009 ce mindru era ca a adus lumina bine autostrazi si altele mai incolo:)
Raspunde

lido

Acum 5 ani

Peste 2-3 ani, unii vor crede ca asa a fost dintodeauna, asta cu lumina de la Ierusalim. Tampenii popesti pentru naivi. Prostul are nevoie de cineva care sa-l conduca, si asta de cand lumea...
Raspunde

azr - 1918 - medic

Acum 5 ani

Evul Mediu . Dacă Biserica Catolică ar pretinde că Dzeu le - ar sprinde lor lumânările cu Lumina Necreată ar fi părăsită instantaneu în Europa suspectând - o de superstiţie sau şarlatanie . Începând cu "tradiţia danielo - flururistă " din 2009 ( ce alegari discutate ) avem Paşti " mai autentice ",păgânilor !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus