Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

Necula: "Orice fel de acțiune îndreptată împotriva familiei este un act de subminare a rezistenței naționale"

Necula: 

Majoritatea are datoria să protejeze minoritățile, dar și minoritățile au datoria să respecte voința majorității, mai ales când ea întrunește condițiile legalității și moralității, a afirmat marți președintele Coaliției pentru Familie, Mihai Gheorghiu, a dezbaterea "Referendumul pentru căsătorie și familie. Analiză și implicații", desfășurată la Senat. La rândul său, preotul Constantin Necula, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, a susținut că orice acțiune îndreptată împotriva familiei este "un act de subminare a rezistenței naționale".

"România nu e făcută numai din unii sau numai din alții. (...) Atacul la familie și la tot ceea ce înseamnă rezistență creștină în anii aceștia dovedește foarte clar că nu avem de a face cu o serenadă sub un balcon a unui îndrăgostit, avem de face cu un concert foarte bine dirijat care încearcă să dărâme balconul și să fure inima iubitei. Trebuie să fim atenți că nu sunt atacate doar instituțiile bisericii sau bisericilor, ci este atacată inclusiv structura de rezistență a statului. Orice fel de acțiune îndreptată împotriva familiei este un act de subminare a rezistenței naționale", a afirmat preotul Necula, citat de Agerpres.

"Reiterăm speranța noastră ca acordul de voință al celor trei milioane de cetățeni să reprezinte un punct destul de important pe agenda clasei politice pentru ca această solidaritate fără precedent în istoria modernă a României a tuturor cultelor, a tuturor confesiunilor, să poată fi înțeleasă la adevărata ei dimensiune, care nu reprezintă altceva decât o încercare de a afirma firescul, normalitatea, o moștenire culturală, o moștenire de credință a întregii noastre societăți. (...) Nu cred că voința pentru normalitate, pentru firesc, pentru constituționalitate a trei milioane de români poate fi ocultată. Există deja un limbaj insidios care afirmă că această voință ar fi o dictatură a majorității, ar fi o încercare de restrângere a drepturilor. Suntem puși în poziția de a ne cere scuze că existăm, că vorbim, că intrăm și depunem legi în Parlament. E un lucru fără precedent. Democrația nu se poate baza pe acest tip de lobby și de presiune al unei minorități. Așa cum noi avem datoria să protejăm minoritățile, așa minoritățile au datoria să respecte voința majorității, mai ales când ea întrunește condițiile legalității și moralității", a spus Mihai Gheorghiu, citat de aceeași agenție de presă.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

8 comentarii

J.C.

Acum 5 ani

Tocmai necula vorbeste de homosexuali? Toata lumea stie ca defapt ii simpatizeaza festul de profund....
Raspunde

s

Acum 5 ani

3 milioane nu reprezinta majoritatea populatiei!!!!!!!!!!!!!! Majoritatea suntem cei care am refuzat sa semnam!!!!!!
Raspunde

...

Acum 5 ani

In caz ca nu poti sa iti imaginezi situatia din cauza ochelarilor de cal, aici nu a fost vorba de un referendum si ca atare semnaturile au fost stranse de voluntari care au fost in numar limitat si au avut timp foarte limitat pentru a strange acele semnaturi. Daca ar fi fost referendum ai fi putut spune ca restul populatiei a "refuzat" sa semneze.
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

mai ramane sa legalizam zoofilia... ca sunt si ei oameni...trebuie sa ii intelegem. BLEAH :(
Raspunde

Săndel

Acum 5 ani

Rămâne să legalizăm și prostia din capul e-manuelei. Că doar e și ea jivină.
Raspunde

Pop

Acum 5 ani

mare demagog acest necula... un circar, vorbitor de vorbe goale, ce din coada au sa sune. Un 0 cu burta, gonflat de... de cine oare?
Raspunde

Baba

Acum 5 ani

''Făţarnice, scoate întâi bârna din ochiul tău şi atunci vei vedea să scoţi paiul din ochiul fratelui tău'' ,''Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori'', ''Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor..''.''Iar când vă rugaţi, nu fiţi ca făţarnicii cărora le place, prin sinagogi şi prin colţurile uliţelor, stând în picioare, să se roage, ca să se arate oamenilor; adevărat grăiesc vouă: şi-au luat plata lor'' Ce zici de asta Cedonian Ninja?
Raspunde

Pastorel Abagiu

Acum 5 ani

Cu bani, si cu virtuti putine Pentru a-si croi un drum in viata, Luandu-si prototip un caine Linge tot... ce-i iese-n fata!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus