Miercuri,
21.02.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Defulare în Consiliul local: „atâta ură și atâta dușmănie ce s-a putut scrie acolo“ | Video

Defulare în Consiliul local: „atâta ură și atâta dușmănie ce s-a putut scrie acolo“ | Video

Proprietarul unei importante suprafețe de teren aflat în extravilanul municipiului Sibiu a revenit pentru a treia oară în fața consilierilor locali pentru a se plânge de faptul că nu i se rezolvă cererea de introducere a terenului în intravilanul orașului. Și că, din cauza răspunsurilor primite în scris, s-a îmbolnăvit de diabet.

Cornel Hususan, fost director adjunct al fabricii de glucoză Amylon, s-a plâns de mai multe ori în fața consilierilor locali că nu își poate pune în valoare terenul situat la ieșirea din Sibiu înspre Mediaș (dincolo de centura ocolitoare) deoarece acesta a fost încadrat în extravilanul orașului prin Planul urbanistic general adoptat în 2011. Hususan a povestit în fața forului legislativ local că pentru a vedea demersurile necesare introducerii respectivul teren în intravilan, anul trecut, în februarie, a fost în audiență la primarul Astrid Fodor. „Răspunsul cinstit al doamnei primar a fost «domnul Hususan, nu mai faceți nimic, că se va modifica planul urbanistic general din 2011»“, a spus Cornel Hususan. Doar că dorința acestui nu s-a mai materializat până în prezent. Mai mult, Cornel Hususan a povestit că a primit recent din partea arhitectului șef al orașului, Ioana Urdea, o adresă care l-a îmbolnăvit la propriu. „Suntem foarte îngrijorați, suntem deja îmbolnăviți cei doi soți, Hususan Valeriu Cornel și Lucia Ana, din cauza doamnei Urdea. Este prezentă? Ne-a îmbolnăvit cu adresele pe care ni le-a trimis. Atâta ură și atâta dușmănie ce s-a putut scrie acolo, să ne jignească precum niște «terfeloși» nu s-a pomenit. Asta nu înseamnă civilizație, nu înseamnă omenie și respect față de om. Suntem îngrijorați și întrebăm: ce se întâmplă cu modificarea PUG-ului?“, a susținut Hususan la finalul ședinței Consiliului local Sibiu.

Arhitectul șef Ioana Urdea nu a fost prezentă la ședință, iar lui Cornel Hususan i-a răspuns secretarul Primăriei, Dorin Nistor. „În noua legislație a apărut o modificare prin care puteți introduce dumneavoastră terenul în intravilan. S-a simplificat mult procedura“, a spus Dorin Nistor, care l-a invitat mai apoi pe sibian la el în birou pentru detalii. Primarul Astrid Fodor a replicat că, prin modificările invocate, PUG-ul poate fi modificat printr-un plan urbanistic zonal. „Oricum noi trebuie să facem un plan urbanistic general nou, la care lucrul începe de anul acesta, din 2017”, a mai spus Astrid Fodor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Pila Presedintelui

Acum 6 ani

Cine o tine pe tembela aia de Udrea acolo? cum se poate sa fie cineva atat de lipsit de profesionalism pe-o functie ca cea de Arhitect Sef?
Raspunde

Gigi

Acum 6 ani

Din pacate incompetenta d nei arh. Urdea te face sa crezi ca ori nu mai e in deplinatatea facultatilor cerebrale ori e rea vointa in ce face...Un sictir si o nesimtire mai mare rar ti se da sa vezi....Oare nu putea spune acelasi lucru la bietul om....????
Raspunde

Sibian

Acum 6 ani

Pacat!!!!! Sibiul merita mai mult. E o rusine cu o asemenea doamna sefa la urbanism....Oare nu vede nimeni?
Raspunde

Baba

Acum 6 ani

PUG-ul poate fi modificat prin PUZ? Deci,daca vine unu' si cumpara trei-patru case,una linga alta,pe Noica,isi poate face,prin PUZ rafinarie?Doamna,introducerea in intravilan a unui teren intravilan e conditionata de un PUZ da' de aici pina la a modifica PUG-ul printr-un PUZ e o distanta mai mare decit intre Terra si Selena! Sunteti praf si pulbere!
Raspunde

Baba

Acum 6 ani

Dna ,va recomand un link util :http://www.sibiu.ro. Merita scociorit in special pe partea de PUG-RLU !
Raspunde

amylon

Acum 6 ani

poate ne spune domnul in cauza cum a intrat in posesia respectivuluio teren. cu nr top de gusterita mutate unde "trebuie". iar celor din primarie asa le trebuie ca ei au acceptat misculatia pe vremea fostului primar
Raspunde

azr 1918

Acum 6 ani

Toţi clamăm aplicarea legii mai puţin atunci când încălcarea ei ne aduce beneficii... O fi ea antipatică , asocială ,distantă ,dar e corectă în raport cu legea .V - a plăcut ce s - a aprobat în perioadele anterioare ? Fiecare vrea 1- 2 etaje în plus ,amprentă la sol mai mare ,,pe scurt avantaje individuale în defavoarea comunităţii ,cu încălcarea legii . De aceea ,în pofida unei funcţii extrem de...lucrative ( potenţial ) nu locuieşte în vilă ,nu plimbă SUV - ul ,nu face concedii în Dubai ci caută să ţină ordinea construcţiilor în oraş tocmai din respect pentru prietenul susmenţionat ( răsplătită cu un salariu nou de asistent medical din spital - situaţtie nemaiiîntâlnită în UE) !
Raspunde

@@@@

Acum 6 ani

esti cumva alzara??
Raspunde

Ovidiu M.

Acum 6 ani

Aici zici ceva de felul: "...o fi furat Gigi Becali, dar nu vezi ca da si la saraci, Biserica.." Adica fura zeci de milioane si ii mai scapa cate unul si la nevoiasi. Asa am ajuns sa vedem si la Udrea doar cel 5-10 % care-l face bine conform fisei postului si nu vedem gravele alunecari spre abuz.
Raspunde

Mutu

Acum 6 ani

A pus-o Klaus acolo ca sa poata controla tot ce misca pe plantatie. Se aude prin burg ca ar vrea sa scape bunicuta de dansa de la urbanism, dar nu are voie...
Raspunde

Popa

Acum 6 ani

Oare azr 1918 stie cum Urdea si a luat examenele pe la arhitectura? Pacat ca nu se stie mai multe de ea...Se aude prin Sibiu ca si celebru pediatru de barbatu so s-a saturat de ea.....si a lasat-o!!!!
Raspunde

Che

Acum 6 ani

De unde plm are nea Husu 100 de ha la iesirea spre Sura? Cu ce smecherii a luat acel teren? Are cineva habar.??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus