Vineri,
02.12.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Fundația Română a Inimii și Societatea Română de Cardiologie organizează la Sibiu „Zilele Insuficienței Cardiace”

Fundația Română a Inimii și Societatea Română de Cardiologie organizează la Sibiu „Zilele Insuficienței Cardiace”

Fundația Română a Inimii și Societatea Română de Cardiologie marchează în perioada 5-7 mai 2017 Zilele Insuficienței Cardiace. Campania “Puls crescut, Risc crescut” are ca obiectiv atragerea atenţiei populaţiei generale asupra riscurilor pe care le implică insuficiența cardiacă – ucigaşul numărul 1 în România, la egalitate cu infarctul de miocard.

Aproximativ un milion de români suferă de insuficienţă cardiacă, dar puțini dintre ei sunt înregistrați cu acest diagnostic, deoarece nu cunosc simptomele acestei grave afecțiuni sau pentru că nu se prezintă la medic pentru controlul periodic. Deși cu o mortalitate mare, insuficiența cardiacă este o boală ce poate fi prevenită și tratată.

Anul acesta, pe 5 și 6 mai, Fundația Româna a Inimii și Societatea Română de Cardiologie vor deschide în Piața Mare din Sibiu o zonă dedicată acestui eveniment, unde medicii vor măsura tensiunea și vor distribui broșuri educative, desfășurând de asemenea un studiu cantitativ dezvoltat de European Society of Cardiology (Societatea Europeană de Cardiologie) și Heart Failure Association of the ESC (Asociația pentru Insuficiență Cardiacă a Societății Europene de Cardiologie), cu obiectivul de creștere a notorietății insuficienței cardiace în rândul populației generale.

Insuficiența cardiacă este o afecțiune în care inima este incapabilă să pompeze suficient sânge spre organe și țesuturi, astfel că acestea primesc o cantitate mai mică de oxigen și produse nutritive aduse de sânge.

Simptomele insuficienței cardiace cel mai frecvent întâlnite sunt:

• Oboseala sau scăderea capacității de a face efort • Dispneea (senzația de sufocare sau de respirație grea). Poate apărea și ortopneea (nevoia de a respira doar stând în șezut) sau sufocarea în timpul nopții. • Tahicardia, pulsul accelerat, apare inițial ca mecanism compensator, ulterior devine inadaptată și determină creșterea muncii mușchiului cardiac • Tusea, de obicei seacă, în special la efort sau noaptea • Edeme (umflarea picioarelor ca urmare a reținerii de lichide în organism); acestea se asociază de obicei cu creșterea în greutate

Mai multe despre prevenția, simptomele și tratamentul insuficienței cardiace puteți afla pe www.romanianheart.ro .

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus