Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Nici bula noastră nu-i mult mai brează

Că România e acum împărțită în două tabere poate mai distincte ca niciodată este o chestiune de domeniul evidenței. Au fost botezate bule. Sunt două mari, bula apropiată de sistemul și stilul actualului partid de guvernământ și bula opoziției, reprezentată de zecile de mii de oameni ce s-au activat în timpul protestelor împotriva Ordonanței 13. Și e război pe față.

Unii stau pe Facebook, alții pe RTV și Antena 3. Unii ascut limbi, alții cuțite. Unii militează pentru normalitate, alții pentru propriul buzunar. Fiecare are argumentele lui dar nimeni nu e dispus să asculte și tabăra adversă. De aici și lipsa unor dezbateri reale, de aici și absenteismul la vot, de aici și întreaga situație în care ne aflăm azi. Bula dreptății și justiției nu-i, însă, nici ea cu mult mai brează. În numele democrației, dreptății și adevărului, această bulă acceptă din ce în ce mai des mistificări și manipulări care în esența lor nu sunt cu nimic diferite față de cele la care sunt supuși dependenții Antenei 3.

Cazul concret, profesoara din București anunțată ieri de eliberarea din postul pe care îl deținea la o școală din capitală. Hotnews, vârful de lance online al bulei despre care vorbim a lansat subiectul într-o manieră extrem de perfidă. Cu titlul „profesoara care a contrazis-o public pe Gabriela Firea spune că a fost dată afară de la școala de unde preda”, publicația a pornit jihadul. Bula de pe Facebook s-a activat, a început împroșcarea cu venin, petiții împotriva primarului Bucureștiului, scandal în toată legea. În fapt, situația nu stă deloc așa iar știrea a fost un atac cu mantă la Gabriela Firea, fără să se țină cont de victimele colaterale. Am ascultat-o pe profesoara cu pricina în această dimineață la Europa FM. Părea prinsă în mijlocul unui război pe care nu și-l dorea. Război în care a fost aruncată intenționat, printr-un procedeu pur de manipulare. Cu nimic diferit față de cele ale taberei adverse. Apoi, din cauza tăvălugului pornit de acest articol, această profesoară va fi mult timp de aici încolo o paria în sistemul de învățământ. Fiecare director de școală se va gândi de trei ori înainte să îi ofere un loc de muncă ca să nu se trezească vreodată în mijlocul unui asemenea război. Cariera ei e pe muchie de cuțit. A fost pur și simplu sacrificată în războiul bulelor, fără vreo urmă de remușcare. Să presupunem că bula noastră va câștiga acest război. Cu ce ne ajută că l-am câștigat folosind aceleași arme? Care e diferența? Cu ce suntem mai breji?

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1447

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

8 comentarii

A

Acum 6 ani

"Să presupunem că bula noastră va câștiga acest război. Cu ce ne ajută că l-am câștigat folosind aceleași arme? Care e diferența? Cu ce suntem mai breji?" - noi trebuie se semnalam tuturor ca suntem mai buni ca ei, ca prostimea ce voteaza PSD, batranii, taranii si oamenii ne educati. Normal ca suntem mai buni ca doar noi suntem 'tinerii frumosi si liberi' - dupa ce toata opozitia o arde cu astfel de afirmatii si insinuari, nu trebuie sa se mai mire de ce nu va mai castiga alegeri curand. Oricum toata "opozitia" asta "de dreapta" care defapt e mai de stanga decat PSD a dat-o intr-un penibil greu de inteles.
Raspunde

...

Acum 6 ani

asta se intampla cand nu se respecta regulile. ma refer la verificarea informatiilor din cel putin trei surse. gazetarii de kkt lanseaza stiri alarmiste doar de dragul statisticilor. cati oameni au citit / vizualizat stirea respectiva. ca tanti aia profesoara si-a dat examenul de titularizare in 2009 in iasi si a luat 7.55 (cam pe locul 1500) nu zice nimeni? https://www.bugetul.ro/adevarul-despre-cristina-tunegaru-profesoara-care-criticat-o-pe-firea-detaliile-ascunse-de-presa/
Raspunde

Eka

Acum 6 ani

Gresesti 100% . Doar prin oameni care trag semnale de alarma si arata public problemele sistemului, vom avea un invatamant performant. Daca preferi sa nu vezi legatura dintre pozitiile publice ale d-nei Tunegaru si concedierea sa atunci esti fie orb fie rau intentionat. Aici nu vorbesc despre PSD sau PNL ci de intreaga clasa politica care populeaza administratia cu politruci incompetenti al caror unic scop e castigul personal.
Raspunde

Bogdan Brylynski

Acum 6 ani

Gresesti 100%. Pentru ca nu a fost vorba de o concediere ci de eliberarea unui post pe care il ocupa ca si suplinitor, post ce apartine unui profesor titular. Ca rezonam cu pozitiile publice ale doamnei, e una. Ca inventam teorii ale conspiratiei e alta.
Raspunde

emma-noelle

Acum 6 ani

Buna! Nenea, facem un pariu? In cat timp credeti c-or sterge comentariile "deontologii" de la TS? in cinci, in zece minute?...
Raspunde

Ella Manu

Acum 6 ani

Buna! Nenea, de asta data n-au sters comentariile, in schimb iar au "ucis-o" ca miseii, dupa miezu' noptii, cum au procedat si cu automatu' de kafa, pe Maica noastra, renumitul star e-manuela,..Pe prosti, cand-i roade invidia, ataca miseleste...
Raspunde

LupuLaOi

Acum 6 ani

Super-amuzant ca @2 citeaza un site de fake news vorbind de verificarea din 3 surse. Am ras si inca rad. Multumesc
Raspunde

...

Acum 6 ani

deocamdata site-ul ala de fake news a fost mai putin fake decat alte siteuri. in acest caz. asa ca nu mai rade ci casca ochii. fake news si manipulare gasesti in toata presa. la unii mai mult,la altii mai putin. nu te mai lua doar dupa eticheta, gandeste cu capul tau.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus