Vineri,
23.04.2021
Cer Senin
Acum
13°C

Studenții mediciniști au asistat la intervenții transmise live la Spitalul Polisano

Studenții mediciniști au asistat la intervenții transmise live la Spitalul Polisano

Studenții mediciniști au participat, vineri, 5 mai la cel de-al XX-lea Congres Internațional „Asklepios 2017. Astfel, au avut posibilitatea să asiste la două intervenții chirurgicale realizate de medicii Spitalului European Polisano prin tehnici minim-invazive, ce au fost transmise video, în direct, în sala de conferințe a spitalului.

Prima operație a fost efectuată de dr. Paul-Claudiu Flore și Dr. Sofia Nistor, medici specialiști neurochirurgie și a constat într-o intervenție de fixare a coloanei vertebrale, folosind tehnica minim invazivă. Tot procesul a fost explicat pas cu pas, pentru participanții la congres, de către Șef Lucrări Dr. Claudiu Matei, șeful secției de neurochirurgie a Spitalului European Polisano și cadru didactic la Facultatea de Medicină Sibiu.

A doua intervenție a fost realizată de conf. dr. Victor Costache, cadru didactic la Facultatea de Medicină Sibiu, șeful secţiei de Chirurgie cardiovasculară şi toracică din Clinica Polisano, care, împreună cu echipa inimii pe care o coordonează a realizat o operație chirurgicală pe valva mitrală, folosind de asemenea, tehnica minim invazivă. Acest tip de intervenții permite o recuperare post-operatorie mult mai rapidă a pacienților și a devenit deja o specialitate a echipelor de medici de la Spitalul European Polisano.

„Suntem onorați să avem susținerea domnilor Claudiu Matei și Victor Costache, care în fiecare an au fost alături de noi prin transmisiile live și explicațiile pe care ni le-au oferit, contribuind la buna desfășurare și la succesul Congresului internațional pentru studenți și tineri medici Asklepios”, spune Ioana Medeea Tițu, studentă în anul IV – medicină generală și președinte al Congresului.

Congresul Internațional pentru Studenți și Tineri Medici "Asklepios" 2017 este organizat de Societatea Studenților Mediciniști Hipocrates din Sibiu, în parteneriat cu Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Lucian Blaga" din Sibiu și are loc în perioada 4-7 mai 2017.

Comentarii

6 comentarii

zzz

Acum 3 ani

Da' ce se mai aude cu cercetarile procuraturii asupra familiei Vonica? In media s-a zis ca au luat medicamente de la gura cancerosilor... A iesit un scandal national urias. Dr. Vonica s-a sinucis. Sotia a fost arestata. Cum s-a finalizat ancheta? Sau s-a pus batista pe tzambal?
Raspunde

interesul, fesul si presa

Acum 3 ani

Totul a fost doar un fas ptr. ca mafia de la bucuresti sa puna mana pe o afacere prospera pe care si-au impartit-o apoi. Practic s-a platit ceva la fisc si totul a redevenit legal dar in curtea altora...aa, si media despre care zici , e parte din joc, apartine celor cu interesul de care ziceam mai sus. Frumos, nu?
Raspunde

fr. alban

Acum 3 ani

Dle doctor Costache, grija la silueta! Sunteti prea gras pt. varsta dvs. Se impune dieta de urgenta! Si multa miscare!
Raspunde

forceps

Acum 3 ani

Se ia dupa aia grasa si cu ochii umflati de la ULBS...aia de e cu relatii internationale... e si el gras, pufos, mancau, clantzau, numa sa-l fereasca Dzeu pe al de-l taie, ca-l taie ca pe porc. Asta e bun de conferinte, de emisiuni cu grasaaia oftalmica de la ULBS, da nu de taiat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus