Vineri,
24.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Meseriile deputaților de Sibiu. Cu ”dreptul” ”rupi” parlamentul

Meseriile deputaților de Sibiu. Cu ”dreptul” ”rupi” parlamentul

Trei juriști, trei ingineri, un profesor și o economistă. Sibiul a trimis în Camera Deputaților opt parlamentari care și-au făcut loc cum au putut în comisiile de specialitate. Profesorul s-a axat pe politică externă, economista a ales educația, iar juriștii au optat buget – finanțe, administrație și comisia juridică. Totuși, față de alte legislaturi, de această dată deputații de Sibiu s-au apropiat foarte mult de specializările lor atunci când au ales comisiile parlamentare.

Dan Barna – cu dreptul la externe

Deputatul USR Dan Barna a intrat în politică imediat după experiența de tehnocrat în Guvernul Cioloș. De formație jurist, Barna a câștigat în timp excelența în fondurile europene. Licenţiat în drept la Universitatea din Bucureşti, Dan Barna a devenit instructor certificat internațional în Fonduri Structurale, iar din 2016 a devenit secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene.

USR Barna

Ajuns în Camera Deputaților, Dan Barna a optat pentru Comisia pentru politică externă, unde este vicepreşedinte și Comisia pentru afaceri europene, unde este simplu membru. Face de asemenea parte din Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre.

S-a înscris în patru grupuri parlamentare de prietenie cu alte state: Singapore - unde este vicepreşedinte al comisiei, Venezuela, China și Egipt.

Nicolae Neagu – de la tehnica metalelor la buget finanțe

Deputatul liberal Nicolae Neagu este expert în tehnica metalelor din anul 1998. A absolvit Facultatea de Mecanică, secţia TCM, la Sibiu, în 1983. A fost şef atelier proiectare la Metalurgica Sibiu, inginer şef la Metalcar SA Sibiu, director general Metalcar SA Sibiu, iar din 2004 a avut două mandate de senator, iar acum unul de deputat.

N.Neagu - L.Orban1

Neagu s-a înscris în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci și face parte și din Comisia specială de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial, unde este membru supleant. Este membru și al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei.

Face de asemenea parte din grupurile parlamentare de prietenie cu Statul Israel, Bulgaria, Congo, și Bosnia şi Herţegovina

Ovidiu Sitterli – absolvent de drept a ales Comisia juridică

Ovidiu Sitterli este și el, la fel ca Dan Barna, absolvent al unei facultăți de drept. Fostul prefect de Sibiu a absolvit Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative a Universității Lucian Blaga din Sibiu.  După terminarea facultății s-a angajat pe funcția de consilier juridic la S.C.”Agromixtă Dealul Ocnei” S.A. din Sibiu. A mai lucrat ca jurist la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială Sibiu, Primăria Sibiu, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice.

Ovidiu Sitterli

A fost numit prefect al Sibiului, iar după ce a demisionat a fost pus pe listele PSD Sibiu pentru alegerile parlamentare de anul trecut. Sitterli face parte din Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi și este membru în trei grupuri parlamentare de prietenie. E vorba de Norvegia, Danemarca și Suedia. Este, totodată, membru al  Delegaţiei Parlamentului României la Iniţiativa Central-Europeană - Dimensiunea Parlamentară.

Constantin Șovăială – administrație publică după armată și drept

Constantin Șovăială este al treilea jurist al grupului de parlamentari sibieni. Militar de carieră, Șovăială a absolvit Liceul Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza, promoţia 1979. A urmat apoi Şcoala Militară de Ofiţeri Activi “Nicolae Bălcescu” – Sibiu, promoţia 1982 și Facultatea de Drept- Bucureşti, specializarea drept, promoţia 1993. Este doctor în ştiinţe militare, specializarea economie militară, din 2000. Până în anul 1999 a fost ofițer activ. În perioada 1999-2006 a fost manager şi consilier juridic la societatea profesională JURIS CONSULT Sibiu, iar din 1996 până în 2009 a fost avocat.

sovaiala

Liberalul s-a înscris în Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului. Face parte din trei grupuri de prietenie cu alte state. E vorba de Africa de Sud, Letonia și Australia. Este membru al Comitetului Director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare.

Ioan Terea – silvicultorul s-a dus la agricultură, silvicultură, industrie alimentară

Dacă Constantin Șovăială este militar de carieră, colegul său din PSD, Ioan Terea, este silvicultor de carieră. A absolvit Liceul Silvic din Gurghiu și Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere-Brașov. A devenit inginer silvic, a fost șef de Ocol la Ocolul Silvic Agnita, apoi director al Direcției Silvice Sibiu.

terea

În Camera Deputaților, face parte din Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice și este membru al grupurilor parlamentare de prietenie cu Arabia Saudită, Malta și Regatul Bahrein.

Raluca Turcan -  După Relaţii Economice Internaţionale s-a axat pe educație

Raluca Turcan a absolvit în anul 1999 Academia de Studii Economice, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, diplomă în economie. În același an a absolvit cursurile SNSPA Bucureşti, devenind masterand în Comunicare şi Relaţii Publice. În perioada 1996 - 1999 a terminat Institutul Puskin din Moscova. Are diplomă în rusă comercială. În perioada 2001 - 2006 a fost cadru didactic asociat la Universitatea Transilvania Braşov și Universitatea Romano-Germană Sibiu. În perioada 2000 - 2004 a activat în Senatul României ca și expert parlamentar, iar în perioada 1999 - 2000 a lucrat la Tofan Grup, fiind consultant Relaţii Publice. Din 2004 este deputat de Sibiu.

conferinta-raluca-turcan-2

Raluca Turcan face parte din Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport și este vicepreședinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză - Adunarea Naţională.

Ovidiu Ganț – profesorul de la externe

Ovidiu Ganț, reprezentantul minorității germane în parlament, este la bază profesor de matematică. A absolvit în 1989 Universitatea de Vest Timişoara, specializarea matematică. Până în 2001 a fost profesor la Liceul "Coriolan Brediceanu" din Lugoj iar apoi la Liceul "Nikolaus Lenau" din Timişoara. În perioada 1998 - 2001 chiar a condus această instituție de învățământ. A devenit apoi referent la Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, apoi subsecretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relaţii Interetnice, Guvernul României. Din 2004 este deputat.

fdgr-gant-16

Din 2005 până în 2007 a fost observator la Parlamentul European și  membru al Parlamentul European. Nu a candidat pentru alegerile europarlamentare și a continuat mandatele de deputat. Este membru în Comisia pentru politică externă și face parte din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Federală Germania  .

Benedek Zacharie – inginerul a ajuns la transporturi

Sibianul Benedek Zacharie, deputat UDMR de Harghita, a absolvit Institutul Politehnic Traian Vuia din Timișoara, Facultatea de Construcții, Secția Construcții Civile, Industriale si Agricole ( CCIA ). A lucrat după Revoluția din 1989 la S.C.CONCEFA S.A., apoi a ajuns director regional Sibiu la S.C. GEIGER Transilvania S.R.L. S-a înscris în Comisia pentru transporturi şi infrastructură și face parte din grupurile parlamentare de prietenie cu Albania, Kazahstan și Thailanda.

Benedek Zakarias

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Continental, Stefanini, Takata, Compa, RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Parlamentul European , Camera Deputatilor , Camerei Deputaților , Astra film festival , Ovidiu Ganț , Constantin Șovăială , Primăria Sibiu , Raluca Turcan , Fonduri Structurale , Vest Timisoara , Guvernul Cioloş , Nicolae Neagu , Guvernul României , Universitatea Româno , Ioan Terea , Relaţii Publice , Ministerul Fondurilor Europene , Liceul Militar , Dan Barna , Ovidiu Sitterli , Republica Federală Germania , Universităţii Lucian Blaga , Comitetului Director , Studii Economice , Dimitrie Cantemir , parlamentari , Direcției Finanțelor Publice , Arabia Saudită , Ocolul Silvic Agnita , Adunarea Naţională , Administrația Județeană , Senatul României , Şcoala Militară , Bulevardul Nicolae Bălcescu , Pentru Sibiu , Republica Franceză , Germană Sibiu , Agromixta Dealul Ocnei , Carnavalul Meseriilor , Fântânița Haiducului , În Camera Deputaţilor , Protecţie Socială Sibiu , Mării Negre , Direcției Silvice Sibiu , Științe Juridice , Adunarea Parlamentară , stiri sibiu , Benedek Zacharie , Sibianul Benedek Zacharie , Ofiţeri Activi , Exploatări Forestiere , Liceul Silvic , Relaţii Interetnice , Delegaţia Parlamentului Români , Adunarea Interparlamentară , Cooperării Economice , Dacă Constantin Șovăială , Delegaţiei Parlamentului Român , Dimensiunea Parlamentară , După Relaţii Economice Interna , Coriolan Brediceanu , Grupului Român , Iniţiativa Central , Regatul Bahrein , Industrie Româno , Secția Construcții Civile , Institutul Puskin , Statul Israel , Tofan Grup , Metalurgica Sibiu , Uniunii Interparlamentare , Nikolaus Lenau , Benedek Zakarias

Vizualizari: 3715

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Tu es stultior quam asinus

Acum 6 ani

Bah, mai "slăbiți-ne" cu cacanarii ăștia, ca ne-ati "rupt" ....
Raspunde

Gabița Gabor

Acum 6 ani

Şovi iubitule hai la flamingo e plecat fraiercă al meu
Raspunde

gigi contra

Acum 6 ani

Sa fie intr-un ceas bun! Nu doar pt. ei, ci si pt. platitorii de taxe si impozite care i-au votat, ca de ales nu prea aveai de unde alege!
Raspunde

Magna Horreum

Acum 6 ani

Si Avram Nicolae(PSD)? Asta cred ca are o cariera impresionanta...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus