Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

O tânără din București va juca într-o piesă de teatru de la „Radu Stanca”

O tânără din București va juca într-o piesă de teatru de la „Radu Stanca”

Campania „Fii parte din poveste”, derulată de FITS prin Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, a căutat câteva săptămâni de-a rândul un actor printre oamenii obișnuiți, care să joace un rol în spectacolul „Sărbători fericite”, după texte de Neil LaBute, în regia lui Cristian Juncu. Doritorii s-au înscris în competiție interpretând un text pus la dispoziție de organizatori, iar zece dintre ei au fost selectati pentru a fi prezentați în fața juriului. Câștigătoare a fost desemnată Raluca Cristina Cornea și este elevă în clasa a XII-a la un liceu din București.

Decizia juriului, format din  Președintele FITS, Constantin Chiriac, împreună cu actorii din distribuție, Adrian Matioc, Ofelia Popii, Cendana Trifan și Marius Turdeanu prcum și regizorul spectacolului, a venit după o lungă deliberare, toți cei zece finaliști potrivindu-se, din perspective diferite, caracteristicilor rolului pregătit de regizorul Cristian Juncu.

„Am încercat să interacționăm în primul rând cu tinerii, pentru că ei sunt speranța oricărei comunități. Fiecare dintre noi și-a dorit măcar o dată să fie mai bun, mai bogat, mai înțelept. Pe scenă, timp de câteva minute (sau câteva ore), un actor poate să revendice acel mic strop al creației divine pe care-l avem fiecare din noi. Am fost încântați de cei care s-au înscris și de finaliștii noștri și felicităm din inimă câștigătoarea, pe care abia așteptăm s-o vedem pe scenă în timpul FITS 2017”,  spune Constantin Chiriac, Președintele FITS.

Campania s-a derulat exclusiv în mediul online și a avut ca scop identificarea unui actor neprofesionist – nu actor sau student la actorie – care să primească un rol în spectacolul naționalului sibian, pentru reprezentația din cadrul FITS 2017, programată în 12 iunie. Startul s-a dat în 6 aprilie, de la ora 12:00, înscrierile au durat până pe 21 aprilie, iar decizia juriului a fost anunțată pe 26 mai.

Accesul publicului la evenimentele programate în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu se face pe baza tichetelor emise la Agenţia Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17, în următorul interval: 29 mai – 2 iunie, de la ora 9:00 – 20:00; sâmbătă și duminică, 3 și 4 iunie, de la ora 10:00 – 15:00, iar din 5 până în 18 iunie, agenția funcționează în intervalul 9:00 – 20:00. Bilete pot fi achiziționate și online, prin portalul www.eventim.ro, sau din reţeaua naţională a magazinelor Germanos, Orange şi Vodafone, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti.

Programul de spectacole al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu poate face obiectul unor modificări, iar varianta actualizată a acestuia este disponibilă pe www.sibfest.ro. Pentru orice informaţii sau neclarităţi legate de program, vă rugăm să vă adresaţi pe e-mail la ticketing@sibfest.ro.

Sursa foto: Facebook 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Continental, Stefanini, Compa, Takata, RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus