Joi,
29.09.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Cum arată Casa de cultură din Cisnădie, aproape de finalizare: „va fi folosită doar pentru spectacole și evenimente culturale“ | Foto

Cum arată Casa de cultură din Cisnădie, aproape de finalizare: „va fi folosită doar pentru spectacole și evenimente culturale“ | Foto

Aproximativ trei milioane de lei este valoarea investițiilor în reabilitarea și modernizarea Casei de cultură din Cisnădie și a perimetrului clădirii. Primăria din localitate estimează că lucrările vor fi finalizate în aproximativ 45 de zile.

Lucrările de reabilitare a clădirii Casei de cultură din Cisnădie sunt aproape finalizate, cu excepția zonei scenei unde mai sunt de realizat ultimele intervenții. În sala de spectacole au fost înlocuite toate cele 500 de scaune, iar alături a fost creată o sală expozițională, în care va fi amenajată o expoziție cu ajutorul pictorului Marcel Bunea. Totodată, au fost regândite și spațiile de igienă. La inaugurarea clădirii reabilitate urmează să fie organizat și un spectacol, arată autoritățile locale.

Lucrări și în exterior

În paralel cu ultimele lucrări din interiorul Casei, Primăria Cisnădie a demarat și lucrări de amenajare a spațiului perimetral. „În fața Casei de cultură urmează a fi amenajat un parc, cu fântână arteziană în mijloc, spații verzi și bănci. Avem și aceste busturi ale unor oameni de cultură români, printre care se află și cel al cântărețului Gheorghe Ucenescu, considerat de unii autorul moral al imnului «Deșteaptă-te române»“, spune Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie.

casa de cultura cisnadie 1

În lateralul Casei de cultură, paralel cu strada Țesătorilor, unde tocmai a fost turnat un zid de sprijin, urmează a fi amenajată o parcare, iar actualul acces rutier prin fața casei urmează să fie închis. Accesul la blocurile din zonă - pentru care este în curs de amenajare o nouă parcare - va fi modificat, asemenea celui în parcarea magazinului Penny, parcare care va fi accesibilă direct din sensul giratoriu. „Accesul în față va mai fi folosit doar pentru evenimentele Casei de cultură“, explică Gheorghe Huja.

Și pentru formațiile locale

Lucrările de reabilitare a Casei de cultură din Cisnădie sunt susținute din fonduri guvernamentale în valoare totală de aproximativ două milioane de lei. Alături de acești bani, pentru finalizarea amenajării zonei, Primăria din Cisnădie mai investește aproximativ un milion de lei. Casa de cultură din oraș a fost administrată de Asociația națională a caselor de cultură ale sindicatelor. „Stătea nefolosită această clădire. Cinci ani a durat procesul prin care am reușit, în cele din urmă, să preluăm noi această clădire. Acum, că e a orașului, a Primăriei, ne-am apucat de investiții. Casa de cultură va fi folosită doar pentru spectacole și pentru evenimente culturale, pentru repetițiile formațiilor de dansuri, de muzică populară și așa mai departe“, mai arată Gheorghe Huja.

casa de cultura cisnadie 7 casa de cultura cisnadie 6 casa de cultura cisnadie 5 casa de cultura cisnadie 3 casa de cultura cisnadie 2

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Continental, Stefanini, Takata, Compa, RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

cisnadioara

Acum 5 ani

Bataie de joc!!!! Fratilor Cisnadioara nu are APA SI CANAL!!!!!!!!! C-lea Cisnadiei arata ca dupa razboi si voi reabilitati Caminul Cultural!!! Dupa 20 de ani banii se duc tot in parcuri si camine culturale!!!!!!!!! Dc sa mai platim impozite???!!!!
Raspunde

Roman neaos

Acum 5 ani

Si nunti nu se face? Ca noi, romanii, suntem cu familia crestina si traditionala! Ne place beutura si sa ne batiem nevestele cu furtunul cu reductie, dar aparam familia in timp ce ne scobim in c.ur si dupa le dam la copii sa manance!
Raspunde

ionut

Acum 5 ani

sunt sigur că lângă cele 5 busturi din fata casei de cultură va fi montată si o statuie cu huie muja, în mărime naturală.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus