Marţi,
27.09.2022
Parțial Noros
Acum
17°C

Mediaș: cele mai ample inundații din ultimii 25 de ani în centrul orașului | Foto

Mediaș: cele mai ample inundații din ultimii 25 de ani în centrul orașului | Foto

În urma unei ploi cu o intensitate mare pe parcursul a aproximativ un sfert de oră, zona centrală și zona străzilor Aviației, Trandafirilor, Gheorghe Lazăr din Mediaș au fost inundate. Apa a ajuns să măsoare o adâncime și de 20 – 30 de cm, fiind inundate și câteva curți.

În cazul străzii Petofi Sandor din centrul istoric al Mediașului este pentru prima dată în perioada post-decembristă când precipitațiile produc astfel de inundații. Autoritățile bănuiesc faptul că s-a ajuns la această situație și datorită unei posibile colmatări a rețelelor pluviale. În plus, în zona centrală rețelele sunt subdimensionate. Programul din fondurile europene derulat anii trecuți nu au vizat și intervențiile la rețelele din centrul orașului.

inundatii medias 4

În zona Automecanica astfel de inundații generate de ploi torențiale s-au mai înregistrat și anul trecut, proporțiile acestor inundații fiind chiar mai mari decât cele de ieri (de această dată, apa nu a mai intrat și în curțile oamenilor). Rețelele din zonă sunt afectate și de lucrările de modernizare a căii ferate, lucrări în urma cărora s-a intervenit defectuos la o parte din rețelele de canalizare pluvială.

Contactat de Turnul Sfatului, primarul Mediașului, Gheorghe Roman, anunță că a cerut conducerii Apa Târnavei Mari (instituția care administrează rețelele de apă și canal) un plan de intervenții la rețelele pluviale, plan care să fie implementat începând de miercuri.

Inundațiile au avut loc la o zi după ce conducerea orașului a organizat mai multe evenimente publice pentru a celebra 750 de ani de la prima atestare documentară a localității.

Sursa foto: Remus Porumbăcean

inundatii medias 6 inundatii medias 5 inundatii medias 2 inundatii medias 1

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Ella Manu

Acum 5 ani

Răilor, sunteti niște cârcotași! Bucurați-va ca "avem" echipa in a doua jumătate a clasamentului Ligii Naționale la fuga dupa cotca, si acolo face "jocurile"....
Raspunde

ghroman

Acum 5 ani

Eu cred ca le este ciuda ca Mediasul va avea echipa de canotaj si flota in curand. Se aude ca Meditur va inlocui autobuzele si troleibuzele cu ambarcatiuni cu vasle.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus