Joi,
28.03.2024
Ploi Scurte
Acum
11°C

Vasile Spinean, noul director al CAS Sibiu: „Sper să facem lucrurile mai bine pentru sibieni”

Vasile Spinean, noul director al CAS Sibiu: „Sper să facem lucrurile mai bine pentru sibieni”

După ce în luna noiembrie a anului trecut, Vasile Spinean a renunțat la funcția de manager al Spitalului Clinic Județean, de curând a preluat frâiele la conducerea Casei de Asigurări de Sănătate a Județului Sibiu. Proaspătul director general al CAS Sibiu își dorește să aprofundeze domeniul de informare al asiguraților cu privire la drepturile pe care le au. Pe lângă asta, își propune să diversifice categoriile de servicii medicale pe care Casa le poate furniza pacienților, cum ar fi cazul recuperării după intervențiile cardio-respiratorii.

Vasile Spinean a fost trei ani de zile managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu și, spune el, a dorit să rămână în zona domeniului sănătății. În cadrul unei conferințe de presă a spus că vrea să ajute la informarea asiguraților, dar și a furnizorilor de servicii în ceea ce privește drepturile și îndatoririle pe care le au. „Un domeniu în care simt că este loc de mai bine este informarea asiguraților. Informarea lor atât în ceea ce privește drepturile pe care le au în calitate de asigurat de sănătate, cât și, poate la fel de important, maniera în care pot să beneficieze de aceste drepturi pentru că atunci când un om este informat, știe ce trebuie să primească, cum, de la cine și în ce condiții”, spune Vasile Spinean.

Mai multe servicii, decontate de Casă

Diversificarea categoriilor de servicii medicale. Acesta este un alt lucru pe care speră, de-a lungul timpului, să-l implementeze. „Un alt gând cu care am venit la Casă este să diversificăm categoriile de servici medicale pe care putem să le susținem spre a fi furnizate pacienților din județul nostru. Nu vă ascund că în perioada dintre plecarea de la Spital și venirea aici, am mai discutat cu furnizori din sfera privată de posibilitatea accesării unor programe care în acest moment nu sunt la noi și țin și de ei. Furnizorul trebuie să îndeplinească niște condiții specifice de accesare a programului pentru a putea beneficia de aceste servicii”, afirmă noul director al CAS Sibiu. Un exemplu pe care îl aduce aici este recuperarea pacienților care au suferit intervenții cardio-respiratorii. Aceștia, de cele mai multe ori, ignoră etapa post operatorie și anume recuperarea, moment în care ar putea interveni Casa, să susțină toate aceste demersuri.

vasile spinean 1

Directorul general spune că a găsit o Casă „organizată, care își face bine treaba, nu sunt lucruri semnificative asupra cărora trebuie să se intervină”, cu un buget bine proporționat. De când a ajuns la conducere a încercat să-și cunoască echipa. „Am vrut prima dată să am întâlnirea cu Consiliul de Asigurare al Casei, să mă prezint mai întâi celor cu care lucrez și cu care sper să reușim să facem lucrurile mai bine pentru sibieni în zona serviciilor de sănătate”.

Un buget total de aproape 850 de mii de le

„Am avut o preocupare permanentă în ceea ce privește calitatea serviciului medical și în perioada cât am lucrat la Spital, iar în noua poziție, mi se pare un pas de evoluție să folosesc expertiza pe care am dobândit-o în activitățile anterioare pe care le-am derulat, punând pacientul în centrul sistemului de sănătate având preocuparea de a-i asigura toate drepturile legale de care acesta poate să beneficieze atât pe teritoriul României, cât și în spațiul european”, mai spune el.

vasile spinean 2

O nemulțumire vine din zona serviciilor paraclinice, în ceea ce privește analizele de laborator. Deoarece sunt mulți furnizori de servicii, suma de bani se împarte și așa apar neajunsurile. „Toată lumea merge la Spitalul Județean de Urgență pentru că e cel mai mare furnizor, dar la fel de bine se fac analize și la alți furnizori, fie privați, fie publici. În măsura în care se știe acest lucru, pacientul poate să meargă la o altă clinică, nu la Spital”. În momentul de față, din suma totală de aproape 850 de mii de lei, puțin peste 132 de mii de lei se duc spre unitățile de stat, iar restul de 715 mii ajung în domeniul privat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Amalia

Acum 6 ani

Si-a pus Cindrea omul lui de casa director.
Raspunde

HAI,HUI PE MAI DEPARTE....

Acum 6 ani

SI NU NUMAI,PAI SI RAPOSATUL VONICA CICA L-AR FI SPRIJINIT DIN MORMANT(DACA O FI ACOLO CINE STIE)? A CAM SLABIT SI ALBIT,PROBABIL A FOST FOARTE DIFICIL SI LUNG EXAMENUL PE CARE LA SUSTINUT PT.ACEST POST,CA SI CEL PT.SPITAL DEALTFEL. DEJA A INCEPUT CU CONF.DE PRESA.OARE SI-A PUS PLACUTA CU TITLUL DE DR.PE USA??? CA DE OMUL E BINE PREGATIT IN ACEST DOMENIU.CAT O FI SOLDA ACOLO?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus