Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Șovăială: “Un miliard  de lei din TVA trebuie rambursat firmelor”

Șovăială: “Un miliard  de lei din TVA trebuie rambursat firmelor”

Deputatul de Sibiu, Constantin Șovăială  a cerut printr-o interpelare  ministrului Finanțelor Publice să explice cum are de gând să rezolve problema deficitului comercial, cum  va gestiona problema creșterii importurilor și când își vor încasa firmele miliardul de lei pe care Statul  trebuie să-l ramburseze din TVA.

“Chiar dacă economia este în creștere, Statul cheltuie peste veniturile bugetare și se împrumută. Însă nu pentru investiții public , acestea fiind la cel mai mic nivel  al ultimilor 10 ani. Datoriile se fac pentru a acoperi deficitele  bugetare. Ca să plătească pensiile, spre exemplu, statul împrumută o treime din banii necesari”, spune liberalul. Deputatul atrage atenția că România a înregistrat cea mai rapidă creștere a datoriei publice dintre toate  țările Uniunii Europene.

“În plus, la toate acestea, Ministerul Finanțelor, prin ANAF, are de rambursat către firme un miliard de lei  din TVA. Mă întreb  și când va plăti statul banii aceștia de care societățile, adică cei care mișcă economia,  au nevoie?”, spune Șovăială.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Un om

Acum 5 ani

Da, de împrumută să plătească si pensiile speciale babane pt cei care au si pensie speciala si sunt angajați pe posturi cheie la bugetari. Va fac o listă dl. Șovăială, dv primul pe lista
Raspunde

politrucul

Acum 5 ani

Da, da, sunt sponsorii PNL-isti ce n-au ajuns la "ciolan" si-acum au nevoie de "subvenții"....
Raspunde

Fckurmouth

Acum 5 ani

Mai taci dreq se kkt bolnav.... Ia-ti un job asistatule, ai prea mult timp liber!
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

poza frumoasa unde-i popa,bocitoarele,etc////////////////
Raspunde

Cl. Anul Politic

Acum 5 ani

Da, așa este, să le dea banii înapoi, fără șovăială !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus