Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Actualizare. Mai mulţi miniştri şi-au depus cererile de retragere a demisiilor din Guvern

Actualizare. Mai mulţi miniştri şi-au depus cererile de retragere a demisiilor din Guvern

Actualizare 12 miniștri din cabinetul Grindeanu și-au retras demisiile. Cererile au ajuns la Secretariatul General al Guvernului. Noile cereri au venit de la Adriana Petcu, ministrul Apelor și Pădurilor, Alexandru Petrescu, ministrul pentru mediul de afaceri și IMM-uri, Marius Dunca, ministrul Tineretului, Pavel Năstase, ministrul Educației, și Mircea Dobre, ministrul Turismului, anunță digi24.ro.

Știre inițială. Vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministrul Energiei, Toma Petcu, ministrul Economiei, Mihai Tudose şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie şi-au depus, astăzi, la Secretariatul General al Guvernului, cererile de retragere a demisiilor din Guvern.

Potrivit news.ro,  lista cu astfel ce cereri ar putea creşte în cursul zilei. Începând de dimineaţă la Secretariatul General al Guvernului au venit cereri de retargere a demisiilor acestea fiind trimise şi la cabinetul primului-ministru, potrivit unor surse guvernamentale.

Ministrul demisionar al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat aseară că membrii cabinetului Grindeanu îşi vor retrage demisiile depuse anterior pentru a asigura funcţionarea Guvernului până la momentul în care un nou cabinet va fi instalat.

Pe de altă parte, secretarul general al guvernului demis, Victor Ponta, spune că demisiile sunt irevocabile și că miniștrii nu trebuie „să se facă de râs pe vecie” revenind într-un cabinet demis chiar de voturile lor.

"STOP - nu s-au facut de ras destul ministrii care au votat cu bilele la vedere motiunea de cenzura impotriva Guvernului din care faceau parte?? Nu s-au facut destul de ras ministrii care au ascultat cuminti si au aprobat Raportul Dragnea - Valcov care spunea ca sunt toti niste incapabili catastrofali ??? Nu se fac destul de ras ministrii care acum stau lipiti de Liviu Dragnea sa ii puna in viitorul Guvern la loc in pozitiile in care Raportul spunea ca nu au facut nimic? Mai trebuie sa ii facem de ras chiar pe vecie punandu-i sa isi retraga demisiile si sa revina intr-un guvern demis chiar cu voturile lor - desi Legea 90/2001 de organizare a Guvernului spune clar ca sunt "irevocabile"?!?! /  Fac precizarea ca au fost anuntate public, prezentate in scris primului ministru si "s-a luat act de depunerea lor" de catre fostul Secretar General Busuioc - ghinion). Atata neseriozitate si incompetenta e greu de gasit," a scris Victor Ponta pe Facebook.

Și fostul președinte Traian Băsescu a reacționat imediat pe facebook:

"Culmea penibilului! La moţiune, toţi miniştrii PSD au votat pentru căderea guvernului din care făceau parte, urmare a incompetenţei în îndeplinirea programului de guvernare. La scurt timp după căderea guvernului, Olguţa Vasilescu a anunţat că miniştrii demisionari, dar şi incompetenţi, îşi retrag demisiile. Oare cum poţi vota că ai fost un ministru incompetent, care nu şi-a îndeplinit programul, după care să anunţi că vrei să fii din nou ministru? Evident, bunul simţ politic, simţul ridicolului şi al penibilului nu au nicio legătură cu PSD-ul."

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

(-)

Acum 6 ani

Culmea prostiei: dupa ce au votat propria destituire, si-au retras demisia! Asta doar la PSD se poate intampla...
Raspunde

...

Acum 6 ani

logica de teleorman...
Raspunde

codul muncii

Acum 6 ani

Am o nedumerire legata de legalitatea retragerii unei demisii depuse adica inregistrate si aprobate, ce articol din condul muncii s-a aplicat in cazul acestor retrageri, ce anume a fost invocat ca motiv de retragere?
Raspunde

horia

Acum 6 ani

uite p... nu e p...,caroghiosii asta vor sa fure in ultimele zile ce nu au furat in 5 luni ! neispravitilor !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus