Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Junii Sibiului au câștigat marele premiu al Festivalului ”Morning Star”

Junii Sibiului au câștigat marele premiu al Festivalului ”Morning Star”

Junii Sibiului se întorc din Bulgaria cu cele mai importante premii ale Festivalului ”Morning Star”. Ansamblul Folcloric “Ceata Junilor” și-a adjudecat pentru a doua oară Marele Premiu al festivalului, alături de două premii întâi și premiul special al juriului.

Dansatorii de la Sibiu, conduși de coregrafa Silvia Macrea, au obținut patru premii în Bulgaria: "Marele Premiu al Festivalului pentru obiceiul de nuntă din Sălaj", Premiul I și medalia de aur la secțiunea Formație 4 perechi profesioniști, Premiul I și medalia de aur la secțiunea Ansambluri — decernat “Cetei Junilor” pentru suita de jocuri și obiceiul albitul pânzelor pe Valea Hârtibaciului și Premiul Special al Juriului — decernat Silviei Macrea pentru coregrafia și punerea în scenă a obiceiului de nuntă din Sălaj.

"Festivalul “Morning Star” reunește anual peste 2.000 de participanți din toată lumea, într-o competiție de amploare derulată pe mai multe secțiuni: teatru, arte plastice, dans popular, dans modern, dans sportiv, circ, gimnastică aerobică, balet, arte marțiale etc. Laureații fiecărei secțiuni sunt mai apoi candidați la Marele Premiu al festivalului. Noi am reprezentat România în concursurile axate pe dans tradițional și obiceiuri și ne bucurăm că reușim din nou să aducem, acasă, Trofeul Festivalului și alte trei premii importante. Juriul de specialitate și reprezentanții UNESCO, prezenți în festival, au apreciat conceptul artistic, execuția tehnică și profesionalismul nostru, iar organizatorii ne-au lăudat pentru implicarea activă în evenimentele festivalului", a declarat Silvia Macrea, directoarea și coregrafa Ansamblului "Junii Sibiului".
PRO Bulgaria Premiu Silvia

Ansamblul “Ceata Junilor”, marele câștigător al celei de-a XX-a ediții a Festivalului Internațional al Artelor “Morning Star”, a fost recompensat cu un cec de 2.000 euro și a fost invitat să evolueze vineri, 23 iunie, la festivitatea de deschidere a unei competiții internaționale cu caracter sportiv, organizate în Albena (Bulgaria).

PRO Bulgaria Premiu Junii

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus