Marţi,
18.01.2022
Light Shower Snow
Acum
0°C

Elevul care a obținut cea mai mare notă din județ la Evaluarea Națională: „Vreau să lucrez în informatică”

Elevul care a obținut cea mai mare notă din județ la Evaluarea Națională: „Vreau să lucrez în informatică”

La începutul acestei săptămâni, s-au afișat rezultatele obținute de elevi la Evaluarea Națională. În Sibiu, cele mai bune rezultate au venit de la Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”. Cea mai mare medie a obținut-o Laurențiu Lupp, respectiv 9,95, înregistrând nota 10 la matematică. El spune că a învățat din timp și, pe viitor, își dorește să lucreze în domeniul IT.

A luat locul I, dar cu toate acestea crede că avea colegi care învățau și mai mult decât el. Rețeta unei note așa de mari, spune el, este să înveți totul la timp. „Totul trebuie învățat la timp. Adică să nu învățăm totul pe ultima sută de metri.  Examenul nu mi s-a părut greu. Am știut tot. M-am gândit mult din ce cauză am fost depunctat la română și cred că a fost vorba despre o greșeală de ortografie sau de punctuație. Altceva nu ar fi avut ce să fie”, a spus pentru Turnul Sfatului Laurențiu.

Materia lui preferată este matematica, dar și informatica îi surâde. Mai ales că împreună că cu alți colegi este înscris într-un cerc de informatică. „Petrec mult timp în fața calculatorului. Nu neapărat jucându-mă, ci învățând să programez web design și multe altele. Cu profesorul de la Gheorghe Lazăr, împreună cu cu alți câțiva colegi sunt la un cerc de informatică și lucrăm acolo”, explică adolescentul.

Acum, se pregătește de admiterea la liceu. Își dorește să intre la profilul Matematică-Informatică, tot la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”. Chiar dacă nu este încă hotărât 100% de viitoarea lui meserie, spune că „vreau să lucrez în informatică, pe partea de programare, dar încă mă mai gândesc. Vreau să-mi construiesc un viitor cât mai plăcut și plin de realizări”, mai adaugă tânărul.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Comentarii

2 comentarii

mihai

Acum 4 ani

Laurențiu, deja ai inceput cu pasi frumosi pentru un viitor minunat ! Info, merita 100%! Felicitari si mult succes !!!
Raspunde

Pastra vue viscerat

Acum 4 ani

Citat din articol "' Acum, se pregătește de admiterea la liceu"" Va rog frumos, domnisoara Madalina, poate reluati interviul cu acest elev, sa ne spuneti si noua cum anume sa pregateste pentru admiterea la liceu, la ce materii mai invata, din ce da examene, etc. Asta, deoarece, potrivit legii invatamantului, in Romania, acum se face admitere computerizata. Deci, va rugam sa ne luminati , poate s-a schimbat legea si trebuie sa ne pregatim si noi, cei de clasa a saptea, mai mult, chiar si dupa examen? Va imploram, nu ne lasati sa ne zbatem in bezna necunoasterii....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus