Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Actorii sibieni au jucat pe scena din Varșovia „Familii”

Actorii sibieni au jucat pe scena din Varșovia „Familii”

În weekend-ul ce a trecut, spectacolul „Familii”, în regia lui Eugen Jebeleanu, a participat la cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru „ITSelF”, care are loc în Varșovia, în perioada 30 iunie – 6 iulie. Reprezentația a avut loc sâmbătă, 1 iulie, de la ora 20:00, la Teatr Ateneum, producția fiind inclusă în secțiunea „Fringe”.

Regizorul Eugen Jebeleanu a primit în cadrul Galei organizate la a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, premiul „Iulian Vișa”, pentru vocea unică de artist al tinerei generații. Spectacolul măsoară noțiunea de familie prin diverse probleme care, deși par comune, au conotații existențiale pentru om și societate. Doi frați vitregi sunt nevoiți să conviețuiască împotriva voinței lor, o tânără mamă se confruntă cu alcoolismul soțului ei, un frate și-o soră se reîntâlnesc cu ocazia decesului mamei lor, un cuplu tânăr trece prin momente de criză.

Totodată, spectacolul chestionează conceptul de familie integrat în actualitatea secolului XXI. Urmărind evoluția acestor familii distincte, se pun sub lupă probleme actuale de interes social general, precum homosexualitatea, adopția, abuzul fizic și psihic, lipsa de comunicare etc.

Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru „ITSelF” este organizat de Academia Națională de Artă Dramatică Aleksander Zelwerowicz din Varșovia, Polonia, susținut de Ministerul Culturii și al Patrimoniului Național și, încă de la prima ediție, se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui Poloniei. Scopul festivalului este de a promova arta, cultura teatrală și tinerele talente, dar și de a prezenta Polonia ca fiind o țară care susține cultura și apreciază influența sa în rândul societății.

Din distribuția spectacolului fac parte studenții Departamentului de Artă Teatrală, Marian Bureață, Ioana Cosma, Oana Marin, Vladimir Petre, Gabriela Pîrlițeanu, Ștefan Tunsoiu, Iustinian Turcu și Claudiu Urse, care s-a ocupat și de sound design. Scenografia spectacolului este semnată de Velica Panduru, iar partea video de Andrei Cozlac.

Foto: Paul Băilă

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus