Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Turcan insistă pentru ”Bursa Investitorului”

Turcan insistă pentru ”Bursa Investitorului”

Deputatul PNL Raluca Turcan susține că pentru revigorarea sistemului de învățământ profesional este nevoie de susținerea proiectului ”Bursa Investitorului”, prin care se propune acordarea de facilităţi fiscale pentru investitorii care doresc să investească în învăţământul profesional: în burse și echipamente pentru şcoli. ”Învățământul profesional este esențial pentru o economie prosperă. În urmă cu 10 ani, România avea 277.000 de absolvenți de școli profesionale. Astăzi avem de trei ori mai puțini. Și din această cauză țara noastră se confruntă cu cel mai mare deficit de forță de muncă din Europa. Peste 72% dintre companiile din România sunt în căutare de forță de muncă. De multe ori sunt nevoite să caute specialiști în alte țări. Dacă nu vom crește numărul și calitatea școlilor profesionale, piața muncii va fi din ce în ce mai afectată. Vom ajunge să importăm forță de muncă în timp ce românii noștri vor continua să plece în străinătate, întărind numărul muncitorilor fără forme legale sau subcalificați. Performanța vine din nivelul educației. Din nefericire, Școlile Profesionale au fost desființate în urmă cu un deceniu. Mai mult, a scăzut și natalitatea, iar peste jumătate dintre elevi abandonează școala sau nu reușesc să obțină o diplomă de bacalaureat. Anul acesta, de exemplu, avem cu 45.000 mai puțini absolvenți de liceu și facultate în comparație cu anul trecut. Ceea ce înseamnă că aceștia, dacă ar avea o calificare, ar putea ocupa din locurile de muncă vacante”, susține Turcan.

Prin acest program, un angajator poate alege să finanțeze studiile unor elevi care urmează școala profesională, pentru specializarea lor într-un domeniu în care are nevoie de oameni calificați.

 Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus