Vineri,
27.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

21 de puncte de la Comisia Europeană pentru Congresul internațional de boli cardiovasculare ce va avea loc la Sibiu

21 de puncte de la Comisia Europeană pentru Congresul internațional de boli cardiovasculare ce va avea loc la Sibiu

Cu 21 de puncte educaționale acordate de reprezentanții Comisiei Europene, Congresul internațional „East Meets West 2017“, specializat pe bolile cardiovasculare, devine cel mai important eveniment de acest gen din România. Până acum, cel mai important congres cardiovascular din țara noastră a primit 18 puncte educaționale, acordate de către Colegiul medicilor din România.

Congresul aflat la prima ediție la Sibiu este considerat o premieră în zona Europei centrale și de est, pornind de la specialiștii invitați să susțină prelegeri și până la programul pregătit. Organizatori sunt Societatea internațională a specialiștilor endovasculari, societate cu sediul în SUA, congresul de la Sibiu fiind susținut de Societatea română de chirurgie endovasculară, al cărui președinte, dr. Victor Costache, este conferențiar în cadrul Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu. „Specialiștii străini vor susține conferințe împreună cu specialiștii români. Publicul țintă sunt specialiștii de boli cardiovasculare din România (cardiologi, chirurgi cardiaci, chirurgi vasculari, radiologi), dar și medicii de familie“, arată Victor Costache (foto).

În total, peste 50 de specialiști în chirurgia cardiacă, vasculară și endovasculară din Statele Unite și Europa vor vorbi pe parcursul celor patru zile ale Congresului, programat să aibă loc în perioada 19 – 22 iulie (la Hotel Ramada). „Programul de 4 zile include sesiuni plenare, prezentări de caz, ateliere de lucru și transmisiuni live, destinate chirurgilor vasculari și cardiovasculari, cardiologilor intervenționali, radiologilor intervenționali și altor specialiști. Participanții la simpozion vor beneficia de schimbul creativ de idei și experiențe de învățare cu profesioniști din mai multe țări“, se arată într-un comunicat emis de organizatorii Congresului „East Meets West“.

De pe front, alături de armata SUA, la Sibiu, în fața specialiștilor

Congresul de la Sibiu este dedicat lui Ted Dietrich, doctor american care a înființat Arizona Heart Institute și Societatea internațională a specialiștilor endovasculari. Dr. Ted Dietrich a decedat în februarie anul acesta, astfel că în cadrul Congresului de la Sibiu va fi organizată și o sesiune specială dedicată vieții și carierei sale. Printre vorbitori va fi și Clifford J. Buckley (Texas, SUA), un apropiat al lui Ted Dietrich. „Dr. Buckley are 16 ani de serviciu atât în operațiuni de linie, cât și în Serviciul Medical al Forțelor Aeriene din SUA, în calitate de director de program pentru cea mai mare reședință chirurgicală din armata Statelor Unite“, arată organizatorii despre cel care acum este și președinte ales al Societății Internaționale de Specialiști Endovasculari.

Alături de specialiștii americani, la Sibiu vor mai vorbi nume relevante din domeniu care activează în țări precum Belgia, Germania, Ungaria, Rusia, Suedia, Italia, Franța, Slovenia, Luxemburg, India, Bulgaria, Brazilia, Marea Britanie, Grecia și, evident, România. „Sibiul va câștiga o vizibilitate și mai mare pe plan internațional și va fi în vizorul comunității științifice din domeniul bolilor cardiovasculare. Cu siguranță acest congres va continua și în anii următori. Este un congres pe care profesorul Dietrich îl organiza în Arizona, iar anul acesta societatea a fost de acord ca acest congres omagial să fie la Sibiu și cu siguranță acest lucru se va putea realiza și în anii următori“, mai arată dr. Victor Costache.

Mai multe detalii, programul complet și modalitatea de înscriere pot fi găsite pe site-ul Congresului, aici

 

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Ion

Acum 5 ani

Doftori pe punte... cum drac sa te lasi taiat de asta pe bani grei, cand el, de dimineata pana seara e numa-n simpozioane si povesti... lu asta ii place sa domine ca un mascul alfa, sa mance bine (se vede, e client vesnic al restaurantelor!) Daca era intr-adevar bun lucra in Germania, nu la Sighii. Are manile grase de la chiftele prea multe ingurgitate cu sosuri... Ce indemanare sa aiba in deshte, cand ele manuiesc microfoane, furculite, da' nu bisturie. Bun de interviuri, slab la taiat.
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 5 ani

Bah Ioane,mana oaiele la vale, bah!....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus