Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

Sibienii vor mânca hencleș și tocăniță de berbecuț. Ca pe Valea Hârtibaciului

Sibienii vor mânca hencleș și tocăniță de berbecuț. Ca pe Valea Hârtibaciului

Al III-lea târg al comunităților rurale desfășurate în cadrul programului Târgul de țară are loc în acest weekend. De acestă dată, vorbim despre Valea Hârtibaciului. Acest program este destinat promovării și susținerii produselor, dar și culturii gastronomice din satul românesc. Astfel, duminică, 9 iulie, între orele 10-18, la Târgul de ţară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, reprezentanţii comunităţilor din Chirpăr și Hosman, din zona etnografică a Văii Hârtibaciului vor pregăti hencleș, tocăniță de berbecuț cu mămăligă și salată de varză.

De la târg, nu vor lipsi de aici nici meșteșugurile și cântecele populare specifice zonei etnografice. ,,De-a lungul timpului, multe meșteșuguri s-au dezvoltat pe Valea Hârtibaciului. Publicul va avea posibilitatea să interacționeze cu meșterii populari, dar și să afle mai multe despre meșteșuguri tradiționale precum: fierărit, țiglărie, brodat pălării și pictat mobilier cu motive tradiționale. Interpretul de muzică populară Marcel Părău alături de Ansamblul Jucătorii din Chirpăr, vor promova patrimoniul imaterial al acestei zone pe perioada întregii zile”, a declarat Raluca Iliuț, muzeograf Muzeul ASTRA.

De asemenea, în acest sfârșit de săptămână la Muzeul ASTRA vor fi organizate o serie de activități în cadrul programului Animă ASTRA după cum urmează: -Atelier potcovit, sâmbătă, între orele 10-12 (Potcovarul va împărtăși vizitatorilor din secretele acestui meșteșug, iar doritorii pot încerca să „bată” fierul pentru potcoave) -Teatru interactiv: Punguța cu doi bani de Ion Creangă, 8 iulie, între orele 18-19, la Gospodăria din Hodac, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, strada Pădurea Dumbrava, nr. 16-20, Sibiu

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 4 ani

Buna! Nenea, da' henclesu-i facut cu oua de "berbecuț" tot ca pe valea Hartibaciului?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus