Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-2°C

TSTV Astrid Fodor: S-a aprobat schimbul de terenuri cu armata. ”Vom face în primul rând aqua-park și terenuri de sport”

TSTV Astrid Fodor: S-a aprobat schimbul de terenuri cu armata. ”Vom face în primul rând aqua-park și terenuri de sport”

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a declarat într-o emisiune Turnul Sfatului TV că în urmă cu două zile administrația locală a primit acceptul pentru un schimb de terenuri cu Ministerul Apărării pentru terenul în care funcționează poligonul militar de pe Calea Poplăcii. ”Am o veste foarte bună. Am primit acum două zile de la Ministerul Apărării aprobare pentru schimbul de terenul de pe Calea Poplăcii. A fost o surpriză extraordinară. (…) Este pentru prima dată când avem un acord pentru schimbul de terenuri, în care i se spune pas cu pas ce avem de făcut. E vorba de 252 de hectare”, a spus Astrid Fodor.

Primarul Sibiului a anunțat că acolo se vor face investiții de utilitate publică. ”Când am cerut terenul am cerut pentru investiții de utilitate publică. Acolo nu se vor face blocuri, nu se vor construi case”, a spus Fodor. Edilul susține că într-o primă fază se vor primi 88 de hectare de teren, iar în prima ședință de consiliu local se va propune modificarea PUG-ului în această zonă, pentru a se începe întocmirea Planului Urbanistic Zonal. ”În prima etapă noi o să primim 88 de hectare din 252. După ce se mută poligonul va veni și diferența. Nu ne-au condiționat în niciun fel. Nu am ce spune, au fost din toate punctele de vedere jos pălăria. Și în PUG e prevăzut poligon. Vom intra cu proiect de modificare a PUG-ului în ședința din iulie a Consiliului Local, pentru a ne modifica și această destinație. Apoi vom face un PUZ pe această zonă. E posibil să-l facem parțial, pentru a nu pierde timpul. Vom face în primul rând aqua-park și terenuri de sport”, a mai spus Astrid Fodor.

Terenuri de sport și un skate-park se vor mai construi și în spatele Pieței Obor. ”Vom amenaja acolo probabil terenuri de fotbal, pentru că sunt necesare. De genul cum sunt în Parcul Subarini, în partea dreapta. Tot în zona Obor ne propunem să amenajăm un skate-park pentru adolescenți”, a declarat primarul Sibiului într-o emisiune Turnul Sfatului TV.

Întreaga emisiune va fi postată luni pe site-ul Turnul Sfatului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

28 comentarii

fhgjk

Acum 5 ani

face pe dracu!
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

trebuie spital acolo nu kaka parc
Raspunde

Mircia

Acum 5 ani

In spate la obor? Pai cine dracu merge pana acolo...cu skate ul faci o ora din Hipodrom pana la obor ...plus ca e zona plina de ciori....
Raspunde

breloc

Acum 5 ani

sa faci bine sa iti misti "lemnu cu roti" acolo, treaba ta cum...ca de va mai prind prin zona pe aici va bat cu el in cap pana vedeti stele verzi
Raspunde

eu

Acum 5 ani

nu sunt sigur ... dar presupun in proportie de 1000% ca se vor face blocuri ! ?
Raspunde

sibian

Acum 5 ani

...foarte bine,1% din Aquapark e realizat.Ce a fost mai greu a trecut,urmeaza restul de 99% si gata :)))
Raspunde

dassa

Acum 5 ani

vorbe vorbe n vant! :))
Raspunde

Sibiannemultumitdeprimar

Acum 5 ani

Aqua park si skate-park si tralala. Fa odata spitalu ala!
Raspunde

Vasile V. Vasile

Acum 5 ani

Și multiplex când ne face?
Raspunde

Jos Cenzura

Acum 5 ani

Baba bolsevica.
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 5 ani

Acum se poate organiza festivalul international Obor fest in Calea Poplacii cu vedeta mondiala pomohagi.
Raspunde

Vecina

Acum 5 ani

Pai mai bine făceau un. Centru de cercetare sau ceva educațional nu pe 252 h o balta si citeva compari de bătut mingea
Raspunde

sibian100%

Acum 5 ani

Mai bine spitalul acolo,aqua park sa faca privatii nu primaria din banii nostri.Mai bine mutau stadionul acolo iar in centrul sibiului mai bine vindeau terenul unor hotelieri care sa nu fie si ciobani.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

(-)

Acum 5 ani

Bah fratzicule, da' szpitaiu nu-i to' un fel de 'otel? Pintru balauachisi, mânca-ti-as!...
Raspunde

Gheorghe D. Gheorghe

Acum 5 ani

care teren din centru' bă ăsta?
Raspunde

Vulcu

Acum 5 ani

gata, mi-am luat prosopul si slapii in plasa. Mai am crema de soare si sunt pregatit. Deja numar zilele!
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 5 ani

Bheee acestia, ca sa ne înțelegem, nici eu, si nici ceilalti colegi de grupa mica, n-am avut si nici n-avem de la Astrid a noastra decat o singura așteptare: sa câștige odata premiul de Miss, pentru care se pregătește din frageda pruncie...
Raspunde

B.Utoru

Acum 5 ani

Poate acum vă lămuriți că sașii ăștia de la FDGR au probleme cu căpuțu și nu-s buni de nimic. V-au luat ochii cu festivalurile pentru tâmpiți și, dincolo de sclipiciul și larma kitschurilor din centru, nu mai vedeți interesul cetățenilor Sibiului.
Raspunde

B.Utoru

Acum 5 ani

De Aqua Park e nevoie, într-un oraș fără apă termală și în care vara ține doar o lună?
Raspunde

raspopitul

Acum 5 ani

Unde-i baba, să-i rup laba?
Raspunde

alex

Acum 5 ani

Asta e prioritatea primariei: aqua-park! Cand in jurul nostru asemenea complexe sunt functionale de mult timp, cand nu avem sali de spectacole nici macar modeste, ce sa mai vorbim de sali demne de un mare festival, cand orasul se sufoca de masini pentru ca nu sunt parcari etajate etc. etc Milioane de euro pentru ceva absolut neesential nici pentru oras, nici pentru sibieni. Bravo!
Raspunde

vasile

Acum 5 ani

Bai alex tu probabil ai un complex functional?! Eu nu am auzit de el!!!Sa faca ba ca aveti toti preturi mari!!!
Raspunde

mosu

Acum 5 ani

Cum sa faci aqua parc din banii cetatenilor ???? Toti avem nevoie de spital si numai unii de aqua parc !! Atentie doamna primar pe ce ne cheltuiti banii ! Anul trecut au ramas bani necheltuiti, darnu s-au putut termina lucrarile din Hipodrom ! Nu inteleg ce termene se dau pentru lucrari, caci mai peste tot stau lucrarile incepute si neterminate. Probabil ca firmelecare castiga licitatiile nu au suficienti angajati sau utilaje sa termine lucrarile la termen, iar primaria da termene prea lungi.
Raspunde

Ally

Acum 5 ani

Ar fi necesara o consultare publica, totusi sunt banii sibienilor, nu poate sa decida primaria chiar dupa bunul plac! Ce nevoie avem de aqua park?? Tichia de margaritar de pe capul lui Fodor!!
Raspunde

Lavinia

Acum 5 ani

Nu era vorba totuși de un spital??? Avem nevoie , e adevărat, și de distracție dar parca pentru a te distra e esențial sa fi sănătos, nu???
Raspunde

vasile

Acum 5 ani

Daca se face cu bani europeni care e treaba?! :-) sa faca 2 !
Raspunde

Vidrighin Dionisie

Acum 5 ani

Vrem locuri special amenajate pentru gratar in centrul orasului! Vrem mai multe concerte cu mainele si muzica de petrecere! Vrem reducere la ciorba de burta la kontiki! Vrem alifii contra ciupercilor la unghii!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus