Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Peste 300 de chitariști vor cânta împreună. Vineri începe Sibiu Guitar Meeting

Peste 300 de chitariști vor cânta împreună. Vineri începe Sibiu Guitar Meeting

În acest weekend, Sibiul va răsuna din nou în acorduri de chitară. Timp de două zile, muzica va pune stăpânire peste orașul în care a luat naștere cel mai mare concert colectiv de chitară, unde de la cei mici, proaspăt învățăcei în tainele corzilor până la artiști consacrați, cu toții își dau mâna pentru un eveniment memorabil – Sibiu Guitar Meeting.

În jurul acestui concert colectiv, în ultimii ani s-a dezvoltat un adevărat festival, ce anul acesta va dura două zile și care va avea multe evenimente conexe. În avanpremiera evenimentului muzical, ce va începe vineri, 14 iulie, ziua de 13 este rezervată proiecțiilor de film în Piața Huet. Vineri, la ora 14:00, se va deschide accesul pentru public în zona destinată evenimentului din Piața Mică, unde tinerii dar și cei mai mici vor avea patru ore de ateliere artistice de chitară, percuție sau creație și unde vor putea testa chitări făcute la comandă.

Trupe din Iași, București, Cluj... 

Prima zi a festivalului stă sub genericul Generația Rock salută Generația Folk. Proiectul este un concert național de susținere a tinerelor trupe rock și folk de copii și tineri, cărora li se oferă ocazia să își expună talentul muzical în fața publicului pe o scenă la care, de cele mai multe ori nu au acces. Pe scena din Piața Mică vor urca trupe din Iași, București, Cluj, Craiova, Sibiu și chiar din Italia. Iar cei mici vor fi urmați pe scenă de unul dintre titanii muzicii folk românești, inegalabilul Mircea Vintilă. Concertul celui mai cunoscut folkist român începe la ora 21 și va fi urmat, la ora 22, de un concert al trupei locale Still Crazy. În același timp, doi dintre membrii trupei Vița de Vie vor susține un concert acustic, în Music Pub, ce va începe la ora 22:00.

sibiu guitar meeting 1

Tombolă: o chitară electrică

Cea de-a doua zi a festivalului începe mult mai devreme. Atelierele își vor deschide porțile la ora 10, iar între orele 12 și 17, în Piața Huet, vor avea loc mai multe concerte stradale de chitară. Chitaristul trupei Vița de Vie, Cezar Popescu, va susține pentru toți cei interesați un masterclass de chitară rock, în Music Pub, de la ora 14.

Prima parte a celui mai mare concert colectiv de chitară, Sibiu Guitar Meeting, începe la ora 19:00. Tineri chitariști din toate colțurile țării au putut exersa cele 15 piese ce vor fi interpretate în cadrul concertului prin proiectul „Pune mâna pe chitară”, coordonat de Manole, chitaristul formației Antract. Piața Mica va răsuna din nou de refrene celebre, piese precum Cântec pentru Prieteni, Zi după Zi, Cât de departe, dar și din repertoriul internațional. În pauza concertului vor avea loc două tombole, una a cercurilor de chitară „Pune mâna pe chitară” și una care va desemna cel mai bun costum de chitarist, iar la finalul concertului va avea loc tombola ce va oferi marele premiu, o chitară electrică. Mai multe detalii aici. 

sibiu guitar meeting (2)

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Liviu

Acum 5 ani

Trupa locala Still Crazy... Jalnici! Trupă de libidinoși penibili, zgomot mult, zero muzică...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus