Luni,
20.09.2021
Parțial Noros
Acum
11°C

Foto-Video | Au venit americanii la Sala Transilvania. Armata SUA își prezintă dotările militare

Foto-Video | Au venit americanii la Sala Transilvania. Armata SUA își prezintă dotările militare

Peste 50 de militari americani și români sunt prezenți astăzi în parcarea Sălii Transilvania pentru arăta și explica sibienilor tehnica de luptă din dotarea forțelor armate . Vizita face parte din activitățile planificate pentru militarii americani și români care desfășoară în perioada 8-22 iulie exercițiul multinațional Saber Guardian 2017.

expozitie militara soldati armata americani (2)

Cei mai interesați de expoziția de tehnică militară s-au arătat copiii care au venit în număr mare la eveniment. Ei s-au aratat încântați de vehiculele de luptă și transportoarele blindate prezentate, au putut să urce în ele și să se fotografieze cu soldații.

expozitie militara soldati armata americani (5)

Americanii au venit cu vehicule de luptă și transportoare blindate de tip Stryker, Humvee, Buffallo (detector de mine) și cu un laborator mobil de detectare a armelor chimice, biologice și nucleare.

expozitie militara soldati armata americani (9)

 

Printre militarii americani prezenți se numără și un român, Bogdan Băițan, specialist în armata SUA. De loc din Satu Mare, acesta a lucrat și în armata română, timp de trei ani, după care s-a înrolat în cea americană.

Militarii români expun trei vehicule blindate tip Piranha și TAB (transportor amfibiu blindat), un obuzier, aruncătoare de grenade, mitraliere cu rază lungă de acține, un ATV și un snowmobil. Tehnica lilitară expusă a fost folosită în operațiunile din Afganistan, Irak și Kosovo.

expozitie militara soldati armata americani (11)

Expoziția este deschisă până la ora 14.

expozitie militara soldati armata americani (1)

Exercițiul multinațional Saber Guardian 2017 (SG17) este planificat de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA din Europa (USEUCOM) și condus de Forțele Armate ale SUA din Europa (USAREUR). Exercițiul se desfășoară în perioada 08 – 22 iulie, fiind organizat anual începând din 2013 până în prezent, prin rotație, pe teritoriile naționale ale Bulgariei, României și Ungariei.

Exerciţiul Saber Guardian se organizează anual începând cu 2013, fiind găzduit, până în prezent, prin rotaţie, de Bulgaria, România şi Ucraina. SG17 este inclus în Programul exerciţiilor întrunite ale Comandamentului Forţelor Armate ale SUA din Europa.

expozitie militara soldati armata americani (8) expozitie militara soldati armata americani (7) expozitie militara soldati armata americani (4) expozitie militara soldati armata americani (2) expozitie militara soldati armata americani (12)

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Comentarii

3 comentarii

raspandache

Acum 4 ani

Copiilor trebuie sa li se arate ce face armamentul, e lipsa de educatie sa ii lasi sa admire porcariile alea fara sa le spui de fapt la ce folosesc, fara sa le arati ce lasa in urma ele. Poate niste imagini din Irak sau Siria ar fi fost obligatorii, lipite acolo pe fiecare armament, Asta e indoctrinare, sa-i lasi sa priveasca niste criminali ordinari ca pe eroi. Rusine, asa ceva n-are ce cauta in orasul nostru! Dar cand ai in fruntea tarii pe un sclav teleghidat, vanzator de copii si acum de tara nu te poti astepta la nimic bun! 3,9 miliarde de dolari dati pomana americanilor, ca ai nostril copii, adulti si batrani au de toate! O sa vina ziua judecatii si pentru Iohanis si pentru toti nenorocitii care ne vand tara, si nu e deloc departe.
Raspunde

Feri

Acum 4 ani

Bine, asa o fi, ca doar nu e bine sa te contrazici cu nebunii. Dar, te rog eu si cam tot restul tarii care stim sa citim, NU MAI VOTA CU PSD, bine?
Raspunde

breloc

Acum 4 ani

oricum foarte "bine" alese orele de vizita...perfect pentru pensionari, someri si putzoi...daca e sa fi la sapa de la 8 la 16, mult succes in vizitarea expozitiei...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus