Luni,
06.12.2021
Cer Senin
Acum
2°C

Dosar penal pentru evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la 50.000 de lei

Dosar penal pentru evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la 50.000 de lei

În săptămâna 17 – 23 iulie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu au verificat 14 societăți comerciale și 21 de persoane fizice. Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale și înregistrat un dosar penal privind infracțiunea de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la 50.000 de lei, transmit reprezentanții IPJ Sibiu, printr-un comunicat de presă.

Polițiștii au desfășurat acțiuni pe raza întregului județ, în vederea combaterii evaziunii fiscale și a activităților ilicite din domeniul achiziționării, depozitării și comercializării produselor agroalimentare.

Astfel, polițiștii au verificat 14 societăți comerciale și 21 de persoane fizice, fiind aplicate în urma controalelor 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 70.500 de lei.  "Au fost confiscate mărfuri în valoare de 5.600 de lei, întrucât în cadrul verificărilor nu au fost identificate documente de proveniență, în marea majoritate a cazurilor constatându-se că marfa expusă spre vânzare nu corespundea, din punct de vedere al calității și informațiilor oferite pe etichetele de prezentare, cu starea faptică identificată în locurile de expunere", se arată în comunicatul de presă amintit.

De asemenea, a fost înregistrat un dosar penal privind infracțiunea de evaziune fiscală prin omisiunea evidențierii în contabilitate a veniturilor realizate, prejudiciul estimat a fi adus bugetului statului fiind în valoare de 50.000 de lei.

Acțiunile polițiștilor de la combaterea criminalității economice continuă.

Vizualizari: 2891

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus