Duminică,
04.12.2022
Innorat
Acum
3°C

Peste 250 de elevi din țară se întrec la confecționarea opincilor și țesutul la război. La Muzeul Astra

Peste 250 de elevi din țară se întrec la confecționarea opincilor și țesutul la război. La Muzeul Astra

263 de tineri din 33 de județe ale țării, dar și din străinătate. Așa sună cea de-a XXII-a ediție a fazei naționale a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, ce se desfășoară în perioada 25-32 iulie, la Muzeul Astra. 

Proiectul cultural este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național cu suma de 50.000 lei, reunind nu mai puțin de 263 de participanți, din 33 de judeţe ale țării, inclusiv Sibiu și București. Pe lângă aceștia, sunt participanți și din Mexic, Republica Bulgaria şi Republica Moldova.

,,Elevii înscrişi în concurs vor participa la diferite secțiuni, precum: ţesut la război vertical şi orizontal, brodat, cusut, confecționat piese de port popular, confecționat podoabe, confecţionat păpuşi în port popular, confecţionat opinci, dantelă cu ciocănele, împletit, prelucrarea artistică a lemnului, sculptură lemn, sculptat icoane de vatră, xilogravură, pirogravură, metaloplastie, prelucarea cornului, prelucrarea metalului, încondeiat ouă, pictat icoane pe sticlă şi pe lemn, pictură naivă, ceramică figurativă,modelat ceramic, olărit, confecționat măști”, spune Elena Găvan, muzeograf Muzeul ASTRA

olimpiada mestesugurilor

Şi în acest an, se va desfăşura în paralel cu Olimpiada cea de a IX-a ediţie a Taberei de meşteşuguri „Fără limite – Împreună întru tradiţie”, 28 iulie – 1 august 2017, dedicată copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi din întreaga ţară. Vor fi prezenți 12 copii de la centre din Suceava și Sibiu, iar aceștia vor face parte din ateliere de brodat, modelaj lut și pictură pe sticlă și lemn.

Duminică, 30 iulie, va avea loc festivitatea de premiere a Olimpiadei în prezența președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

olimpiada mestesugurilor 2Foto: Muzeul Astra

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

rosu

Acum 5 ani

"...„Meşteşuguri artistice tradiţionale”, ce se desfășoară în perioada 25-32 iulie, la Muzeul Astra." Anul asta este an bisect, iulie are 32 de zile. In fiecare zi aflam lucruri noi in TS.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus